Zilele DVR Pharm
toate produsele cu -12% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce trebuie să știi despre problemele de fertilitate?

Ce trebuie să știi despre problemele de fertilitate?
     

Ce înseamnă să ai probleme de fertilitate?

Atunci când după minim 1 an de încercări nu reuseÈ™ti să rămâi însărcinată, poti spune că te confrunÈ›i cu probleme de fertilitate. Un alt cuvânt utilizat des pentru descrierea probleme lor de fertilitate este: infertilitate. Infertilitatea nu înseamnă că este imposibil să ai copii. În majoritatea cazurilor, cuplurile cu probleme de fertilitate, reuÈ™esc să conceapă un copil în al doilea an de încercare. Unii nu reuÈ™esc dar după administrarea tratamentului corespunzător, rezultatele sunt îmbucurătoare.

Vârsta este un factor important dacă te decizi să faci teste sau tratamente pentru fertilitate. O femeie este în perioada de fertilitate maximă după vârsta de 20 ani. După 35 de ani, fertilitatea scade È™i creÈ™te riscul pierderilor de sarcina.

Care sunt cauzele problemelor de fertilitate?

În cazul infertilității:

  • 50 din 100 de cazuri sunt cauzate de probleme ale aparatului reproducător feminim cum ar fi: probleme ale trompelor uterine, uterului sau probleme ale abilității femei de a ovula.
  • 35 din 100 de cazuri sunt cauzate de probleme ale aparatului reproducator al bărbatului, cea mai comună fiind, numărul redus de spermatozoizi din spermă.
  • în 5 din 100 de cazuri, cauza provine de la o problema neobiÈ™nuită cum ar fi administrarea anumitor mediamente înainte că persoana să se nască
  • în 10% din cazuri cauzele sunt necunoscute

Trebuie să te testezi pentru problemele de infertilitate?

Înainte de a face teste de fertilitate, ca femeie, încearcă să calculezi perioada de maximă fertilitate prin măsurarea temperaturii bazale, test care poate fi făcut È™i acasă. Dacă asemnea test nu are rezultate, ambii parteneri trebuie să se prezinte la doctor unde medicul va face un examen fizic cuplului È™i va pune întrebări despre antecedente în familie de pierderi de sarcină sau boli ale inflamării pelvine obiceiuri de alimentaÈ›ie, dacă consumaÈ›i alcool sau droguri. Medicul va face de asemenea È™i teste a calității materialului seminal È™i a nivelului hormonilor în sânge.

Cum se tratează problemele de fertilitate?

În funcÈ›ie de cauza care stă la bază problemelor fertile, sunt necesare mai multe tipuri de tratament:

  • medicamente care impulsionează ovulaÈ›ia în cazul femeii
  • înseminarea, procedeu prin care femeia este înseminată artificial cu sperma bărbatului
  • intervenÈ›ia chirurgicală care corecteaza o problemă cauzată de endometrioză sau de blocarea a trompelor uterine
  • proceduri prin care poate fi mărit numărul de spermatozoizi în spermă bărbatului

Dacă nici aceste teste nu vă vor fi de ajutor, atunci poate doriÈ›i să luaÈ›i în considerare fertilizarea în vitro care constă în înseminarea ovulului cu un spermatozoid în laborator, după care se implantează în uterul femeii ovulul fecundat. Multe cupluri încearcă această procedură de mai multe ori iar rezultatul este:

  • 40% din cupluri mai tinere de 35 de ani reuÈ™esc să aibă un copil
  • 20% din femei cu vârsta de 39 de ani reuÈ™esc să dea naÈ™tere unui copil
  • 6% din femeile de peste 43 de ani fac un copil

Tratamentele pentru problemele de fertilitate pot fi stresante, dureroase È™i costisitoare. Acestea măresc È™ansele de a avea un copil dar în acelaÈ™i timp cresc È™ansele de a avea mai mult de un copil (sarcină multiplă).

În problemele de fertilitate, cel mai important este că partenerii să se sprijine reciproc, să ceară ajutorul unui specialist în problemele de cuplu È™i în acest fel, împreună, pot pune la cale un plan, alegând cea mai bună metodă de a avea un copil.

Sanatate sexuala - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.