Infertilitatea È™i lipsa libidoului pot fi o problemă atât pentru femei, cât È™i pentru bărbaÈ›i, punând uneori relaÈ›iile la grea încercare È™i ducând uneori la probleme emoÈ›ionale. Un regim alimentar sănătos, o abordare relaxată a vieÈ›ii È™i un contact cât de mic cu factori poluanÈ›i este esenÈ›ial. Studiile au demonstrat că fertilitatea masculină este deseori asociată cu poluanÈ›i asemănători cu estrogenul din apă de băut, în vreme ce femeile care combină cariera cu maternitatea concep mai greu un copil.
Infertilitatea masculină
Pe lângă poluanÈ›i È™i pesticide, cantitatea mică de spermă poate fi asociată cu alimente nesănătoase (gen fast food) È™i substanÈ›e care seamănă cu estrogenul din detergenÈ›ii folosiÈ›i în gospodarie. Sperma trebuie păstrată la răcoare, ca să fie complet activă, deci lenjeria È™i pantalonii strâmÈ›i pot contribui la infertilitate.
Remedii: Plantele care îmbunătățesc fertilitatea masculină sunt ginsengul, hidrocotile, damiana. PreparaÈ›i o infuzie din cantitaÈ›i egale de hidrocotile È™i damiana (două linguriÈ›e la o ceaÈ™că) È™i consumaÈ›i de trei ori pe zi. Dacă stresul contribuie la infertilitate, consumaÈ›i una sau două ceÈ™ti de infuzie de scutelaria, verbina sau muÈ™eÈ›el, în fiecare zi.
Infertilitatea feminină
Tehnicile moderne de fertilizare pot avea succes, dar ele sunt deseori agresive, necesită dedicare din partea ambilor parteneri și nu garantează succesul.
Cauze și tratament
Stresul poate fi un factor important, deci consumaÈ›i ceiuri relaxante (muÈ™eÈ›el, roiniță, scutelaria, verbina) È™i nu consumaÈ›i alcool, care poate interveni în procesul conceperii.
Multe femei au dificultăți în a concepe un copil după luarea contraceptivelor orale, deci fiÈ›i pregătiÈ›i să aÈ™teptaÈ›i un an sau doi după ce aÈ›i întrerupt administrarea acestor pastile. Boabele de melarea ajută la stimularea producÈ›iei de hormoni feminini È™i normaizează ovulaÈ›ia (luaÈ›i 20 picături de tinctură în fiecare dimineață). În plus, faceÈ›i o infuzie din cantități egale de flori de trifoi roÈ™u, urzica, menta, talpa-gâÈ™tei È™i petale de gălbenele È™i consumaÈ›i câte o ceaÈ™că (două linguriÈ›e la o ceaÈ™că) de trei ori pe zi.
Lipsa libidoului
Stresul, excesul de muncă, alcoolul È™i excesul de cafeină pot contribui la apariÈ›ia unor probleme de libido – oboseala este una dintre cele mai eficiente bariere în calea relaÈ›iilor sexuale normale între parteneri. Ritmul ciclului menstrual joacă, de asemenea, un rol foarte important, – unele femei sunt mai entuziaste la mijlocul ciclului menstrual, chiar înainte de ovulaÈ›ie, È™i din nou înainte de menstruaÈ›ie, când presiunea exercitată de endometrul îngroÈ™at stimulează activitatea sexuală.
Remedii pentru femei
Pentru femei, 20 picături de tincture de melarea în puÈ›ină apă, în fiecare dimineață, nu numai că va stimula sistemul reproductiv, dar va avea, de asemenea, un efect afrodisiac. Dacă oboseala È™i excesul de muncă sunt o problemă, o infuzie din cantități egale de frunze de zmeur, rozmarin, talpa-gâÈ™tei È™i hidrocotile, de maximum trei ori pe zi, va fi un tonic stimulant pentru organism.
Remedii pentru bărbați
Pentru mulÈ›i bărbaÈ›i, dubiile cu privire la performanÈ›ele lor sunt suficiente pentru a împiedica o erecÈ›ie È™i un orgasm satisfacator, sau problema poate să fie una mai banală – hemoroizii dureroÈ™i sunt uneori cauza impotenÈ›ei.
Printre plantele stimulente se numără damiana, din care este recomandat să consumaÈ›i în mod regulat infuzie. AdăugaÈ›i cuiÈ™oară la o ceaÈ™că, pentru a stimula întregul organism.
Masajul poate fi foarte stimulator, folosiÈ›i una sau două picături de ulei de santal, iasomie sau trandafir într-o linguriță de ulei de migdale, pentru un masaj reciproc, înainte de a începe actul sexual. PuteÈ›i folosi aceleasi uleiuri la apa de baie sau pentru a odoriza dormitorul.