Ai aflat că ai intoleranță la gluten sau pur și simplu vrei să îl reduci din alimentație?
Dieta fără gluten nu trebuie să aibă un gust fad, preparatele pe care le faci în casă pot avea un gust delicios.
Am pregătit pentru tine trei idei de rețete fără gluten ce îți vor satisface toate poftele și îți vor aduce o stare de mulțumire.
Aceste chifle savuroase sunt ușor de pregătit și nici nu te vor ține mult timp în bucătărie. Vestea bună este că aluatul nu trebuie ținut la dospit.
Ingrediente: ai nevoie de făină fără gluten, 1 linguriță de zahăr, 25 gr drojdie proaspătă sau 7 gr drojdie uscată, 270 ml de apă, 1 lingură de ulei.
Se frământă bine toate ingredientele, se formează mai multe chifle cu dimensiunile dorite de tine. Acestea se pun pe o tavă. Se acoperă cu o folie și se lasă să crească până își dublează volumul.
Chiflele se coc în cuptorul încins la 180 de grade, până sunt aurii.
Cine nu iubește clătitele! Acestea sunt un mic dejun sățios sau un desert savuros. Le poți umple cu dulceață, ciocolată sau caramel. Poți inventa numeroase topping-uri, le poți savura cu iaurt, cu fructe, sosuri de vanilie sau brânză de vaci.
Ingrediente: ai nevoie de 120 grame de făină fără gluten, 1 ou, 1 plic de zahăr vanilat, 1 ou, 1 praf de sare și 450 ml lapte de vacă sau vegetal. Laptele se poate înlocui și cu apă.
Se amestecă ingredientele foarte bine cu un tel până ce compoziția devine omogenă.
Se unge ușor tigaia cu ulei sau unt și se prăjesc atunci când aceasta este bine încinsă.
Acest desert este pentru zilele când ai timp de un răsfăț regal. Pentru că merele sunt acum în sezon ar fi păcat să nu te bucuri de un desert ce le va pune în evidență.
Ingrediente: Ai nevoie de 250 gr mix pentru prăjituri fără gluten, 500 gr de mere amestecate cu 50 gr de zahăr și 1 linguriță scorțișoară, 1 linguriță praf de copt, 70 gr de zahăr, 120 gr unt.
Pentru umplutură: 2 ouă, 120 gr de zahăr, 40 gr de budincă cu gust de vanilie, 1 cană de smântâna, coaja rasă de la o lămâie și fulgi de migdale prăjite pe care le poți presăra pe deasupra.
Amestecăm ingredientele, le turnăm într-o tavă, feliem merele și le punem deasupra.
Coacem prăjitura la 180 de grade și o lăsăm în jur de 30 de minute sau până trece testul scobitorii.
Parcă simți deja mirosul acestor delicii culinare. Cine a zis că o dietă fără gluten este plictisitoare? Poți prepara orice cu ingredientele fără gluten pe care le găsești pe Vitamix.ro. Explorează secțiunea noastră fără gluten și bucură-te de rețete delicioase.