Deciziile alimentare pe care le luăm în mod zilnic ne pot influența de multe ori în mod negativ starea de sănătate. Astăzi îți vom împărtăși câteva reguli de aur ce vor ține nivelul glucozei la valori optime în sânge.
În ziua de azi zahărul se găsește pretutindeni, el este prezent chiar și în preparate cu carne sau legume. Dacă simți în mod zilnic că ai poftă de dulce și mereu îți încarci coșul de cumpărături cu ciocolată și tot felul de dulciuri procesate, ar trebui să te oprești. Această poftă de dulce indică faptul că nivelul glucozei din sângele tău este destul de ridicat.
Iată ce trebuie să faci pentru a regla glicemia și a te bucura de un stil de viață sănătos.
1. Redu consumul de dulciuri rafinate și carbohidrați
Încearcă să nu mai consumi dulciurile rafinate din comerț, eugenii, biscuiți, băuturi carbogazoase, bomboane, jeleuri și înlocuiește-le cu gustări sănătoase. În locul unor prăjituri pline de zahăr, poți consuma fructe ce te vor umple de energie. De exemplu fructele de pădure, cu precădere afinele scad nivelul glicemiei și te ajută să te bucuri de zile pline de energie și productivitate.
Pâinea albă, cerealele procesate și pastele sunt carbohidrați, însă atunci când ajung în sânge sunt transformați în glucoză. Poți să le înlocuiești cu pâine integrală, cereale fără zahăr și paste integrale care sunt foarte sănătoase și te ajută să fi mereu în formă.
2. Hidratează-te corespunzător
Consumul corect de apă menține glucoza la valori optime. Pe lângă faptul că previi deshidratarea, vei ajuta rinichii să elimine zahărul prin intermediul urinei. Un studiu a demonstrat că un consum corespunzător de apă este asociat cu un risc foarte mic de a dezvolta probleme cu glicemia.
3. Consumă grăsimi sănătoase
Grăsimile sănătoase se digeră mai încet eliberând treptat glucoza în sânge. Consumul acestora previne ridicarea glucozei la nivelul mari în timp scurt și o menține la valori normale. Sursele de grăsimi sănătoase sunt oferite de carnea slabă (cum ar fi peștele), legumele verzi, îndeosebi avocado, nucile și uleiul de măsline .
4. Consumă porții mai mici de mâncare
Nu sări peste mese și nu consuma porții mari de mâncare la o singură masă. Încearcă să împarți porțile în mai multe mese pe zi, dacă de obicei consumi la prânz trei feluri de mâncare. Încearcă să eviți restaurantele și gătește acasă. Mănâncă încet și în porții mai mici. În acest mod glicemia este ținută sub control, iar digestia este una ușoară.
5. Mișcarea este aliatul perfect
Mișcarea zilnică reduce nivelul de zahăr din sânge și te menține în formă. Mersul pe jos sau alergatul îmbunătățește enorm starea ta sănătate. Mișcarea previne apariția stresului care este cauza principală de îmbolnăvire cu diabet, relaxează mușchii și mintea.
6. Consumă legume verzi
Legumele verzi, precum spanacul, broccoli, avocado, salata ajută la detoxifierea organismului și oferă organismului vitamine de tip B, nutrienți cheie în producția de energie celulară.
Vitaminele de tip B ajută al metabolismul glucozei și o menține stabilă în organism.
Vizitează webshop-ul Vitamix.ro pentru suplimente ce te vor ajuta să reglezi glucoza în mod natural și să te bucuri de sănătate.