Ne apropriem cu pași repezi de finalul acestui an și mulți dintre noi ne pregătim lista cu rezoluțiile pentru anul care urmează.
Ce sunt rezoluțiile?
Rezoluțiile reprezintă niște obiective clar definite pe care ne propunem să le bifăm pe parcursul unui an.
Fiecare început de an ne provoacă să ne dorim mai mult de la noi. Uneori poate ți-ai propus obiective îndrăznețe pentru anul ce urmează dar nu ai reușit din diferite motive să le îndeplinești. Îți prezentăm câteva sfaturi care te pot ajuta în a readuce focusul către ceea ce este cu adevărat important pentru tine :
1. Păstrează-ți rezoluțiile cât mai simple
Uneori oamenii au tendința de a revizui întregul lor stil de viață, iar acest lucru de cele mai multe ori duce la dezamăgire. Cu siguranță poate fi de înțeles acest lucru deoarece în această perioadă a anului majoritatea ne gândim la îmbunătățirea de sine. Cea mai bună abordare este să te concentrezi pe unul sau două dintre cele mai importante obiective.
2. Alege cu atenție
Ce ar fi corect să alegi? Ei bine, ar fi de preferat să te concentrezi asupra obiectivelor care vor avea cel mai mare impact asupra fericirii, sănătății și implinirii tale. De exemplu: renunțarea la fumat îți va îmbunătăți în mod evident sănătatea și totodată îți va oferi și un sentiment de mândrie!
3. Fii realist
Nu ținti prea sus și nu ignora realitatea. Ia în considerare experiențele trecute. Ce a dus atunci la eșec? Ia în considerare stadiul în care te afli acum și creionează-ți rezoluțiile pornind de la ceea ce ai la indemână. Nu te aștepta ca dorințele tale să se materializeze cât ai bate din palme, ci fii dispus să acorzi timp.
4. Adu-ți aminte în fiecare zi
Adu-ți aminte în fiecare zi de rezoluțiile tale. Acest lucru se poate face 10 minute dimineața sau 10 minute seara înainte de somn.
5. Planifică un interval de timp
Implică-te pentru a pune lucrurile în mișcare. Intervalul de timp este vital pentru motivație, este cheia ta pentru succes. Achiziționează un calendar sau un jurnal, astfel încât să poți planifica fiecare acțiune pentru îndeplinirea dorinței tale de pe lista cu rezoluții.
6. Dă-ți voie să greșești
Conștientizează că oricât de mult ai planifica, s-ar putea să te împotmolești. Acesta nu este un motiv să renunți. În loc să reacționezi imediat, observă și gândește-te la cea mai bună metodă pentru a remedia orice problemă care ar putea interveni.
7. Fă câte un pas pe rând
După ce ți-ai stabilit dorințele, alege-le pe cele mai importante și prioritizează-le. Ocupă-te de câte un obicei pe rând.
8. Nu renunța!
Nu uita că o alunecare este aproape inevitabilă la un moment dat și nu trebuie să lași acest lucru să devina o scuză pentru a renunța. Trebuie să simți mândrie și pentru cea mai mică realizare a ta, evită critica neconstructivă. Persoanele cu o mai mare stimă de sine și încredere sunt într-o poziție mult mai bună pentru a reuși, așa că după orice obstacol să-ți zici ” încep din nou acum!”
Ține cont de aceste recomandări în stabilirea obiectivelor tale și îți va fi mai ușor să transformi în realitate tot ceea ce acum poate este doar un vis.