Luna Fares
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Alimente care intaresc sistemul imunitar

Alimente care intaresc sistemul imunitar
     
Alimente care stimulează în mod natural sistemul imunitar
Alimentele care stimulează sistemul imunitar al organismului pot oferi o mulțime de opțiuni sănătoase pentru cei care doresc să aiba un stil de viață echilibrat și sănătos. Pentru a fi susținut, sistemul imunitar depinde în mare măsură de stomac. Persoanele subnutrite, sunt mult mai sensibili la boli, spre deosebire de cei care respectă o dietă sănătoasă și hrănitoare . Mai jos sunt câteva dintre aceste exemple:
 
1. Echinacea - este o plantă populară, benefică pentru stimularea imunității. Combinată cu gențiana, o altă plantă, consumată sub formă de ceai, a fost dovedit că este eficientă pentru  prevenirea și tratarea infecțiilor tractului respirator superior, precum și a răcelilor de sezon.
2. Ginsengul - Această plantă are mai multe soiuri. Soiul cel mai frecvent studiat este Panax ginseng, de asemenea, cunoscut sub numele de ginseng coreean. Principala sa componentă activă, ginsenosides, are proprietăți anti-inflamatorii și anti-cancerigene. Studiile clinice de cercetare au demonstrat că îmbunătățeste funcțiile imune și psihologice, precum și condițiile legate de diabet .
3. Usturoiul - Acest condiment a avut o lungă istorie legata de valoarea sa medicala. Într-un studiu recent a fost reconfirmat faptul că usturoiul are într-adevăr proprietăți cardiovasculare , anti - microbiene și antineoplazice. Este , de asemenea, un condiment perfect pentru gatirea feluri de mâncare sote .
4. Ardeiul gras – Acest soi nu contine capsaicina , spre deosebire de alte soiuri . In schimb , acesta este dulce și crocant și conține licopen si carotenoide care scad riscul de cancer, beta - caroten , care este transformat în vitamina A , si zeaxantina , cunoscuta pentru  prevenirea  cataractatei .
5. Ghimbirul - Această plantă este benefică pentru reducerea inflamației, ajută la combaterea afecțiunilor cardiovasculare, cheagurilor de sânge și a colesterolului. Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că subiecții animali cărora li s-au dat extracte de ghimbir au avut o reducere semnificativă în calitățile de coagulare a colesterolului și a tensiunii . 
6. Turmericul - Acest condiment conține curcumina , care are proprietăți antioxidante notabile. Turmenicul are, de asemenea, proprietăți antibacteriene, anti-inflamatorii și este benefic pentru calmarea stomacului. Acesta reduce inflamația prin stimularea glandelor suprarenale. Studiile pe animale cu privire la această plantă au arătat că curcuma protejează ficatul de efectele negative ale alcoolului și anumitor toxine. Turmericul , de asemenea, ajută la problemele digestive prin stimularea fluxului biliar.
7. Frunzele de Gingko Biloba-conțin compuși antioxidanți numiți bilobalides și ginkgolides care protejează organismul de daunele cauzate de radicalii liberi. Mai mult decât atât, s-a constatat că protejează împotriva radiațiilor. Cele mai recente cercetari, arată că extractele din această plantă pot neutraliza agenții de oxidare și a radicalilor liberi cauzate de celulele din cauza radiațiilor, prevenind astfel moartea celulelor. De fapt, s-a raportat recent că extractele de ginkgo reduc leziunile cerebrale cu până la 50%. 
8. Ganoderma - Aceasta este o ciupercă amaruie , de asemenea, cunoscuta sub numele de Reishi. Ea a fost mult timp o plantă populară în medicina chineză atribuită pentru a ajută în longevitate și menținerea sănătații. Studii suplimentare cu privire la aceasta plantă orientală arată că întărește imunitatea și combate cancerul. În plus , are proprietăți antioxidante și ajută la prevenirea infecțiilor tractului urinar .
9. Astragalus - De asemenea, din China , această plantă stimulează sistemul imunitar și ajută la digestie. Est un bun diuretic . Eficacitatea acestei plante se datorează polizaharidelor, saponine și flavonoidelor pe care le conține. Acesta a fost utilizată pentru combaterea răcelii și a gripei. Beneficiile sale digestive au demonstrat scăderea acidității gastrice, rezultând o creștere a ratelor metabolice ale organismului.
10. Gheara pisicii - Această plantă din Peru este frecvent utilizată pentru probleme ale stomacului. Recent, cu toate acestea, a devenit cunoscută ca un stimulator de excepție care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și a bolilor degenerative. Acesta conține alcaloizi oxindol care ajută la creșterea capacității sistemului imunitar de a se apăra și de a distruge agenții patogeni. 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.