❤ Reducere de -8% la toate produsele de pe site-ul nostru
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Anorexia

Anorexia
     

În spatele majorității cazurilor de anorexie stă moda din zilele noastre, care spune că femeia ideală este înaltă și foarte slabă și se așteaptă ca toate vedetele să corespundă acestor așteptări. Nu este de mirare că din cauza insuficienței alimentației, în ultimele 10-20 de ani au apărut tot mai multe boli, una din ele fiind anorexia.

Slăbirea aceasta cu caracter psihologic medicii o numesc anorexia nervosă. Pacienții care fac tot posibilul să slăbească și țin o dietă exigentă cu multă mișcare pentru ca greutatea lor să nu depășească greutatea corespunzătoare vârstei și înălțimii lor, suferă deja de această boală. Criteriul important al diagnosticului este că greutatea acestor persoane este cu 15% mai mică decât greutatea corespunzătoare lor. Aceste persoane neținând cont de faptul că sunt exagerați de slabi, se tem în continuare că s-ar putea îngrășa. Nu țin cont de părerea persoanelor din jur ei se cred în continuare prea grași sau au impresia că o parte din corpul lor este mai mare decât ar trebui, chiar dacă în realitate sunt foarte slabi! La femei în acest stadiu apare amenoreea. Anorexia este o boală specifică tinerilor, se instalează între 12-18 ani.

Dintre femeile între 16-25 de ani 1% suferă de anorexie și 10% sunt chiar la limita apărării anorexiei. Aproape la jumătate din aceste persoane anorexia apare în primii 7 ani de la prima menstruație. În primul rând acele persoane se află în pericol, care au crescut în familii importante și cunoscute unde succesul era pe primul loc. Din cazurile existente 95% sunt femei și după cercetări barbații cu această boală sunt homosexuali.

Simptomele anorexiei nervosa
Anorexia poate începe cu pierdere în greutate rapid, cu scârbă și frică de grăsime, și dereglarea ciclului menstrual. La început se poate lega de vreo întâmplare traumatică cum ar fi divorțul părinților, probleme de sănătate, schimbarea școlii, dar poate apărea și treptat chiar din anii fragili ai copilariei. Decursul bolii poate fi treptat sau temporar în multe cazuri ajungând chiar cronică și în forma cea mai periculoasă poate atenta chiar și la viață. La jumătatea drumului spre anorexie în unele cazuri pot apărea și simptomele bulemiei.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Când ți cum trebuie făcută baie bebelușilor...?

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.