Strugurii vin în diferite culori și forme. Există struguri roșii, verzi și violet, struguri fără semințe, jeleu de struguri, gem de struguri și suc de struguri, stafide și să nu mai vorbim de vin. În urmă cu 8000 de nai, oamenii cultivat pentru prima dată vița de vie în ceea ce este acum Orientul Mijlociu.
Nutreinții din struguri pferă o serie de beneficii pentru sănătate. Acestea au fost asociate cu prevenirea cancerului, bolilor de inimă, hipertensiunii arteriale și contipației.
O dietă bogată în fructe și legume a fost asociată cu un risc redus de diferite afecțiun. Ca și alte fructe, strugurii sun o sursă bună de fibre, apă și antioxidanți.
Substanțele nutritive din struguri pot avea efecte benefice asupra următoarelor afecțiuni:
150g de struguri roșii sau verzi conține:
Strugurii conțin vitaminele B și A. De asemenea, sunt o sursă bogată de antioxidanți, precum luteină zeaxantin. Pielița strugurilor roșii conțin resveratrol, un fitonutrient excepțional care protejează corpul uman împotriva afecțiunilor cronice.
Strugurii sunt disponibili pe tot parcursul anului. Cel mai bine se păstrează la frigider și trebuie spălați bine înainte de consum. Cel mai bun mod de a fi consumați sunt în forma lor crudă direct de pe ciorchin.
Cum poți include strugrii în alimentația ta:
Atât strugurii roșii cât și cei verzi conțin resveratrol. Resveratrolul este disponibil sub formă de supliment, dar beneficiile strugurilor includ fibre și o gamă largă de vitamine și minerale.