Luna Fares
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Căpușele și boala Lyme

Căpușele și boala Lyme
     

Boala Lyme (Borelioza Lyme) este cunoscută și sub numele de borelioză sau "boala cu o mie de fețe" și este o boală infectioasă produsă de o bacterie numită Borrelia burgdorferi. Bacteria Borrelia este transmisă omului prin înțepături de căpușe infectate din genul Ixodes

Numele "Lyme" vine de la localitatea Lyme din Connecticut (USA) unde a fost descrisă prima dată boala în anul 1981. În anii 1970 mai mulți copii din această zona au fost fost diagnosticați, în același timp, cu o boală foarte neobișnuită: artrită reumatoidă juvenilaă Boala a fost descrisă numai în anii 1980 când a fost făcută conexiunea epidemiologica între mușcătura de căpușe și bolile apărute.  

Căpușele sunt artropode (animale nevertebrate), din familia acarienilor. Sunt parazite care au nevoie de o gazdă pentru a trăi și a se reproduce. Masculii sunt negrii, iar femelele sunt negre cu abdomenul roșu. Boala Lyme, transmisă de căpușe, este extrem de greu de depistat! Se manifestă în trei etape: în prima etapă apare o manifestare cutanată (apar mici inflamatii la nivelul pielii care este urmată de aparitia unei pate rosie în jurul locului mușcat, care se vindecă în aproximativ patru săptămâni), apoi în etapa a doua apar afecțiuni cardiovasculare (tulburări de ritm și de conducere, miocardită, pericardită, palpitații sau dureri în piept). În etapa a treia apare la câteva luni sau ani de la infecția inițiala cu bacteria Borrelia! Apar simptome neurologice și reumatologice ca encefalopatia, encefalomielita, neuropatii, hemipareze sau chiar pierderea auzului. 

Citește mai mult despre boala Lyme aici.

Așadar, este foarte important să luăm măsuri de prevenție și dacă înțepătura observați că ați fost mușcat de căpușă să luați măsrui!

Iată cum putem alunga căpușele, fără folosirea toxinelor! Cercetătorii suedezi în urma unui studiu făcut în anul 2004, publicat în revista suedeză "Journal of Medical Entomologie", au constatat că unele uleiuri esențiale au puterea de a respinge căpușelor, iar altele le pot chiar ucide. Vorbim despre uleiul esențial de lime, lămâie, de oregano, de geranium, de lavandă, de eucalipt și de tămâie.

 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.