Despre colesterolul “rău” se știe că atacă în tacere organismul nostru. Este un dușman tăcut, care afectează vasele de sânge, dar cu o dietă echilibrată putem ține valoarea lui sub control. Grăsimile influențează nivelul colesterolului, de aceea sunt recomandate doar dimineața, că până seara organismul nostru să îl poată prelucra și arde.
Ficatul produce cel mai mult colesterol, din cauza alimentelor care le consumăm (carne roșie, mezeluri), fiind agresat de grăsimi greu digerabile.
Fructele și legumele sunt de mare ajutor în detoxifierea ficatului, pentru conținutul lor în fibre alimentare care impiedică asimilarea grăsimilor. Și consumul de pește ajută la dizolvarea colesterolului “rău”, prin conținutul său de Omega 3 și Omega 6.
Dintre legumele “fruntașe” în reducerea colesterolului “rău” se numără varza, morcovii, fasolea verde, ceapa, usturoiul și conopida. Așadar este bine să fim atenți la alimentație și este bine de știut că și suplimentele nutritive joacă un rol important în sănătatea noastră.