Consumul de nuci, ca parte a unei diete sănătoase poate fi extrem de benefic pentru o inimă sănătoasă. Nucile, conțin acizi grași nesaturați și alte elemente nutritive, și sunt o gustare sănătoasă și delicioasă, de asemenea. Sunt ieftine, ușor de depozitat și ușor de luat la locul de muncă sau școală.
Persoanele care consuma nuci, ca parte a unei diete pentru menținerea sănătății inimii pot reduce nivelul de colesterol din sânge, acesta fiind una din cauzele principale ale bolilor de inimă.
Consumul de nuci reduce riscul de apariție a cheagurilor de sânge, care pot provoca un atac de cord fatal. Nucile îmbunătățesc, starea de sănătate a mucoasei arterelor.
Deși variază în funcție de nuci, majoritatea nucilor conțin cel puțin unele dintre aceste substanțe care sunt benefice santatii inimii:
- Grăsimi nesaturate. - atât mononesaturate și polinesaturate – ajută la păstrarea unui nivel mai scăzut de colesterol rău.
- Omega-3 este o formă sănătoasă de acizi grași, care ajută la buna funcționare a inimii printre altele, prevenirea variației ritmului cardiac, care pot duce la atacuri de cord. Acizi grași Omega-3 sunt, de asemenea, găsiti în multe feluri de pește, dar nucile cea mai bună sursă vegetală în care se găsesc acești acizi grași.
- Fibre. Toate nucile conțin fibre, care ajută la scăderea colesterolului. Fibrele oferă o senzație de sațietate mai rapid, astfel încât pot reduce pofta de mâncare. Fibrele, de asemenea, joacă un rol important în prevenirea diabetului.
- Vitamina E poate ajuta la oprirea dezvoltării de placi de aterom. Plăcile de dezvoltare în artere pot duce la dureri în piept, boli coronariene sau atac de cord.
- Steroli din plante. Unele fructe cu coajă lemnoasă conțin steroli vegetali, o substanță care poate ajuta la scăderea colesterolului. Steroli din plante sunt adesea adaugați la produse cum ar fi margarina și suc de portocale pentru beneficii suplimentare pentru sănătate, dar steroli apar în mod natural în nuci.
- L-arginină. Nucile sunt, de asemenea, o sursă bună de L-arginina, substanță care poate ajuta la îmbunătățirea sănătății pereților arterelor făcându-le mai flexibile și mai puțin predispuse la formarea cheagurilor de sânge, care pot bloca fluxul de sânge.