Ne place mâncarea, într-adevar. Dar ceea ce nu ne place, este acel sentiment groaznic când consumăm prea mult, sentimentul de prea plin după masă.
Supraalimentarea poate duce mai mult ca sigur la creșterea în greutate sau chiar de obezitate, dar poate duce, de asemenea, la sentimentul de somnolență, vă împiedică să vă simțiți motivați să fiți activi, și poate provoca chiar și depresie.
Supraalimentarea este nerespectarea corpului nostru și alimentelor pe care le consumăm. Când mâncăm prea mult corpul nostru consumă mai multă mâncare decât are nevoie pentru a crea energie și asta se termină prin a fi transformat în grăsime.
Mânancatul în timp ce ne uităm la televizor, în fața jocurilor video, sau navigând pe internet este o rețetă sigură care duce la supraalimentare și apoi la obezitate. Este aproape o garanție că veți mânca prea mult stând în fața televizorului. În schimb, studiile arată că, dacă vă faceți timp pentru o masă în familie, sau chiar și un pranz în liniște la masă din bucătărie este mult mai benefic, deoarece suntem mult mai atenți la ce și la cât consumăm.
Da, știm și noi că mâncarea este gustoasă! Dar uneori, dacă mâncați atât de repede vă veți pierde șansa de a gusta cu adevărat alimente. În plus, este nevoie de aproximativ douazeci de minute pentru ca stomacul să-i comunice creierului ca este plin și în douazeci de minute puteți mânca din nou! Încetinirea mâncatului oferă stomacului șansa de a vă anunța că este "plin" înainte de a mânca prea mult.