Primul lucru și cel mai important este ca până la apariția gerului să ne pregătim sistemul imunitar. Pentru asta trebuie să luăm în considerare următoarele:
1.Alimentație diversificată: este important ca la fiecare masă, farfuria să fie colorată pentru a putea beneficia de toți nutrinții necesari pentru creșterea sistemului imunitar
2.Evitarea produselor zaharoase: datorită consumului de prăjituri dulci sau dulciuri, numărul celulelor ale sistemului imunitar se schimbă, se eliberează factori care cauzează boli inflamatorii, crește riscul apariției bolilor respiratorii superioare. Ca desert consumați fructe.
3.Evitarea alimentelor bogate în grăsimi: nu este totuna ce fel de grăsime se ascunde în mâncarea pe care o consumăm, deoarece câteva cercetări au demonstrat că, consumul prea ridicat de omega 6 crește producerea numărului de factori inflamatorii.
4.Consumarea a cel puțin un sfert de kg de fructe și legume pe zi: conțin o mulțime de vitamine, minerale și lichide, care în multe feluri au efecte pozitive asupra organismului. Nu uita asta niciodată!
5.Consumă iaurt probiotic: are un efect foarte puternic de apărare. Nu protejează doar intrarea gastro-intestinala de agenții patogeni, dar de asemenea întărește în mod semnificativ sistemul de apărare a organsimului.