Schimbarea de temperatură, de multe ori bruscă, stresul crescut, dar și reintrarea copiilor în colectivitate odată cu începerea noului an școlar, sunt factori care afectează starea generală de sănătate.
Sistemul imunitar este scutul care ne ajută să combatem bolile. Atunci când acest scut este slăbit, microbii acționează mult mai ușor și ne îmbolnăvim mai repede. Toamna, când temperatura începe să scadă, sistemul imunitar luptă, dar schimbările de vreme îl slăbesc. Astfel, fără un tratament corespunzător și o atenție sporită la modul în care ne hrănim, bolile apar mai des și scăpăm mult mai greu de ele. Din cauza variației temperaturilor în timpul unei zile, suntem indeciși cu ce să ne îmbrăcăm. Temperaturile scăzute nu sunt nici pe departe la fel de periculoase pentru organismul nostru, precum sunt bacteriile care se formează când temperatura scade brusc. Conștienți de rolul important pe care sistemul imunitar îl are pentru starea generală de sănătate și de faptul că acesta asigură capacitatea organismului de a se proteja și de a lupta împotriva virusurilor, bacteriilor și toxinelor, mulți dintre noi apelăm la ajutoare pentru a crește imunitatea.
O cură de imunitate se traduce mai mult într-o cură de prevenție, de susținere a organismului, pentru ca acesta să reziste și să fie pregătit pentru schimbările dintre anotimpuri.
O tendință evidentă este pe zonă produselor care pot fi administrate și copiilor, cum ar fi mierea, siropurile bogate în vitamina C, ghimbirul, usturoiul și complexurile de vitamine. La fel de important este să reducem consumul de alimente care afectează starea de sănătate – de exemplu, cele procesate sau cu un conținut ridicat de zahăr, cât și factorii de stres.
Pentru a preveni și mai bine bacteriile, te sfătuim să te speli pe mâini cât de des poți, mai ales dacă ai mers cu un mijloc de transport în comun și te-ai ținut de bară!