Antibioticele și alte medicamente, zahărul, cerealele, igiena excesivă și factorii ereditari pot reduce protecția organismului împotriva ciupercilor intestinale. Ce puteți face pentru a vă păstra flora intestinala sub control:
- Alimentele fermentate natural sunt o sursă puternică de enzime pentru corp, iar acestea sunt necesare pentru a ajuta la o digestie cât mai bună. Alimentele fermentate dau un impuls natural de bacterii bune din organis. Deci, este o idee bună să consumați chefir sau iaurt, legume fermentate ( lacto-fermentate, murături sau salsa, varză) și orice alte produse alimentare, care sunt în mod natural lacto-fermentate.
- Când beti în timpul mesei, se diluează nivelurile de acid clorhidric din stomac. Fără acest lucru, digestia nu poate continua fără probleme. Încercați să consumați băuturi la cel puțin 30 de minute înainte, sau 30-60 de minute după ce ați mâncat. De asemenea, băuturile care sunt la temperatura camerei sunt mai ușoare pentru sistemul digestiv si ficat decât băuturile reci.
- Consumați mai puțin zahăr rafinat și cereale. Zaharurile și glucidele rafinate duc cu adevărat la creșterea si dezvoltarea ciupercilor cum ar fi Candida și alte bacterii rele din tractul digestiv.
- Începeți dimineața cu un pahar de apă calduță cu suc proaspăt de lămâie sau oțet de mere, cu acest lucru vă pregați sistemul digestiv pentru alimente. Când începeți ziua cu digestie bună, veți observa că sistemul dumneavostra va funcționa mai bine în ansamblu.
- Dacă ceva ce mănânci pare să ingreuneze digestia (după cum reiese din simptome, cum ar fi arsuri la stomac, gaze, balonare, crampe ,diaree ,etc , chiar dacă simptomele sunt ușoare ) ia o pauză de la acel aliment, dă organismului o pauză. Încercați să evitați excesele alimentare, deoarece acest lucru daunează într-adevăr sistemul digestiv.
- Când aveți dereglări digestive, în loc de a lua la antiacide, încercați remedii naturale cu ceai de ghimbir, ceai de mentă și vă veți simți mai bine în cel mai scurt timp .