Antibioticele È™i alte medicamente, zahărul, cerealele, igiena excesivă È™i factorii ereditari pot reduce protecÈ›ia organismului împotriva ciupercilor intestinale. Ce puteÈ›i face pentru a vă păstra flora intestinala sub control:
- Alimentele fermentate natural sunt o sursă puternică de enzime pentru corp, iar acestea sunt necesare pentru a ajuta la o digestie cât mai bună. Alimentele fermentate dau un impuls natural de bacterii bune din organis. Deci, este o idee bună să consumaÈ›i chefir sau iaurt, legume fermentate ( lacto-fermentate, murături sau salsa, varză) È™i orice alte produse alimentare, care sunt în mod natural lacto-fermentate.
- Când beti în timpul mesei, se diluează nivelurile de acid clorhidric din stomac. Fără acest lucru, digestia nu poate continua fără probleme. ÎncercaÈ›i să consumaÈ›i băuturi la cel puÈ›in 30 de minute înainte, sau 30-60 de minute după ce aÈ›i mâncat. De asemenea, băuturile care sunt la temperatura camerei sunt mai uÈ™oare pentru sistemul digestiv si ficat decât băuturile reci.
- Consumați mai puțin zahăr rafinat și cereale. Zaharurile și glucidele rafinate duc cu adevărat la creșterea si dezvoltarea ciupercilor cum ar fi Candida și alte bacterii rele din tractul digestiv.
- ÎncepeÈ›i dimineaÈ›a cu un pahar de apă calduță cu suc proaspăt de lămâie sau oÈ›et de mere, cu acest lucru vă pregaÈ›i sistemul digestiv pentru alimente. Când începeÈ›i ziua cu digestie bună, veÈ›i observa că sistemul dumneavostra va funcÈ›iona mai bine în ansamblu.
- Dacă ceva ce mănânci pare să ingreuneze digestia (după cum reiese din simptome, cum ar fi arsuri la stomac, gaze, balonare, crampe ,diaree ,etc , chiar dacă simptomele sunt uÈ™oare ) ia o pauză de la acel aliment, dă organismului o pauză. ÎncercaÈ›i să evitaÈ›i excesele alimentare, deoarece acest lucru daunează într-adevăr sistemul digestiv.
- Când aveÈ›i dereglări digestive, în loc de a lua la antiacide, încercaÈ›i remedii naturale cu ceai de ghimbir, ceai de mentă È™i vă veÈ›i simÈ›i mai bine în cel mai scurt timp .