❤ Reducere de -8% la toate produsele de pe site-ul nostru
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Probleme ale vaselor de sânge și a aparatului circulator

Probleme ale vaselor de sânge și a aparatului circulator
     

Medicina occidentală consideră inima o pompă mecanică, iar sistemul circulator, instalatia de canalizare a organismului. În medicina tradițională chinezească și în tradiția ayurvedică se consideră că inima este foarte strâns legată de emoții și calități spirituale. Unii specialiști afirmă că afecțiunile cardiace sunt legate nu atât de un regim alimentar defectuos și lipsa de mișcare, ci mai ales de golul spiritual resimțit de multe persoane. 

Anemia feripriva

Corpul folosește hemoglobină, un compus al sângelui care conține fier, pentru a transporta oxigenul la țesuturi. Dacă organismul nu produce suficientă hemoglobină, intervine o lipsă de oxigen în organism. Simptomele care rezultă include oboseală, dispnee (bolnavul simte că nu are aer), paloare, insomnie, amețeală, dureri variate, confuzie și rezistență redusă la infecții.

Există multe motive care pot să ducă la o scădere a nivelului hemoglobinei. Printre cele mai comune sunt pierderile de sânge și lipsa fierului, datorită unei alimentații defectuoase. Alte cauze pot fi unele grave, ca și în cazul leucemiei, de aceea este obligatoriu să faceți o vizită la medic. 

“Hrănirea” sângelui 

Absorbția eficientă a fierului depinde de existența unei cantități suficiente de acid folic și de vitamina C, deci în afară de consumarea unor alimente bogate în fier – ca de exemplu carne, caise și coacaze negre – consumați din belșug fructe, cereal integrale și legume verzi. Pătrunjelul și urzicile conțin vitamina C și fier, deci folosiți din belșug pătrunjel la gătit sau pregătiți o supă de urzici. 

Plantele amare stimulează, de asemenea, digestia și îmbunătățesc absorbția nutrienților esențiali; luați două până la trei picături de tinctură de gențiana sau pelin într-o linguriță de apă, înaintea meselor.

În medicina chinezească, angelica chinezească tradițională – cunoscuta sub numele de dang gui sau tang kwai – este considerată o plantă care “hrănește sângele” și este deseori folosită pentru tratarea anemiei.

Circulația slabă

Poate avea o varietate de cauze, de la tulburări cardiace sau ale sistemului circulator până la o tendința moștenită pentru mâini și picioare reci în zilele mai răcoroase. Cei mai expusi riscului de a dezvolta boala Buerger sau trombangeita obliterantă, o afecțiune care implică durerile de picioare în timpul mersului, sunt fumătorii.

Tratament

Pentru probleme  minore de circulație, consumați decocturi din plante care stimulează circulația, ca de exemplu ghimbir, galangal sau scorțișoară. Rozmarinul, coada – șoricelului și florile de tei sunt, de asemenea, de ajutor – amestecați cantități egale din aceste plante pentru o infuzie și adăugați un fruct de cuișoare la fiecare ceașcă.

Ateroscleroza

Întărirea, solidificarea arterelor și formarea de depuneri de grăsime pe pereții vaselor de sânge poate fi rezultatul nivelului ridicat de colesterol din sânge. Această afecțiune poate fi asociată cu formarea de cheaguri de sânge, tulburări circulatorii și boli cardiace. Simptomele includ circulația defectuoasă a sângelui, dureri de cap, amețeală, dureri la efort sau dispnee. 

Prevenire și ameliorare 

Usturoiul este foarte eficient pentru scăderea nivelului de colesterol. Puteți reduce nivelul colesterolului, adăugând la cerealele de la micul dejun o linguriță de tărâțe de ovăz.

Un alt remediu este Ginkgo Biloba, care fortifică vasele de sânge. Acesta din urmă poate fi luat sub forma de tablete.

 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.