Pot îngălbeni dinții de la paste de dinți? Cunoaștem deja toate reclamele pentru paste de dinți dar oare putem fi siguri care este cel mai adecvat pentru a evita îngălbenirea dinților?
Pentru a avea zâmbetul frumos dintotdeauna trebuie să ne confruntăm cu multe lucruri și cel mai important este vârsta. Până să ajungem la proteză, merită să ne gandim ce putem face pentru a ne păstra dinții sănătoși și frumoși.
Sensibilități dentare apar și la vârsta de 20 de ani, dar odată cu înaintarea în vârstă, din cauza schimbării compoziției oasoase se schimbă și țesutul și smalțul dinților la fel și capacitatea lor de rezistență. Gingiile vor fi mai sensibile la inflamații, infecții, pot apărea boli gingivale, care pot fi cauzate de asemenea și de îngrijire neadecvată.
Un dinte bolnav este urmat de gingivită, care atrage după sine cariile: aceste procese trebuie oprite într-un fel sau altul, dar cel mai bine este să le prevenim. Deoarece dacă nu ne îngrijim dinții, sângerarea gingiilor urmată de paradontoză conduce la căderea dinților.
Pastă de dinți specială
Sensibilitatea dinților poate fi cauzată și de o igienă orală neadecvată sau de tehnică necorespunzatoare a spălării dinților. Sensibilitatea apare în special atunci când dintele nu este acoperit cu suficient smalț, smalțul s-a subțiat și gingia s-a tras mai sus.
Poate fi de folos plombarea porilor. Dacă dentistul spune că smaltul este întreg, și canalul dentinei nu este atacat de carie, trebuie să folosim o pastă de dinți specială. Pasta de dinți ideală conține clorura de stronțiu, care blochează acele mici ieșiri, iar durerile sunt reținute cu ajutorul sărurilor metalice. Să conțină și clorură de potasiu și nitrat de potasiu, aceștia constituie un strat protector în interiorul dintelui, prevenind durerile cauzate de debitul ionilor de natriu și potasiu.
Cel mai indicat este folosirea unei paste de dinți care te protejează de carii, să elimine resturile dar totuși să protejeze dentinul sensibil. Pasta de dinți ideală trebuie să vindece simptomele neplăcute. Dacă nu trebuie consultat medicul dentistul.
Nu-i totuna cât fluorid conține!
Smalțul exterior al dinților este întărit de fluoride. Previne și reproducerea bacteriilor, dar totuși care este conținutul optim de fluoride într-o pastă de dinți?
După un studiu recent, dinții unui copil mai în vârstă de 6 ani sunt protejați de carii de o pastă de dinți care conține 1000ppm la 1000 mg. Dacă conținutul de fluoride scade sub 1000ppm, scade și efectul protector al acestuia. O pastă de dinți care conține fluoride între 440 și 550 ppm este ca și o pastă care nu conține fluoride.
Însă pasta care conține fluoride mai multe de 1000ppm poate fi dăunătoare, deoarece poate colora smalțul dinților, mai ales la copii de 5-6 ani. Pentru un adult conținutul optim de fluoride este de 1500ppm.