Zilele Sly Nutritia
toate produsele cu -14% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Uleiul de cocos....superalimentul !

Uleiul de cocos....superalimentul !
     

Uleiul de cocos este considerat, pentru proprietățile lui, un superaliment și peste 1500 de studii publicate până în prezent dovedesc că este unul dintre cele mai sănătoase alimente naturale care există în lume în momentul de față. Uleiul de cocos este utilizat nu doar ca și aliment, ci și ca produs dermatocosmetic sau pentru îngrijirea părului.

Uleiul de cocos, ca și produs alimentar, a fost denigrat în trecut deoarece conține grăsimi saturate. De fapt, uleiul de cocos reprezintă cea mai bogată sursă de grăsimi saturate cunoscută, aproape 90% dintre acizii săi grași fiind saturați. Numeroasele studii recente atestă însă faptul că aceste grăsimi nu sunt nocive, ci, dimpotrivă, sunt foarte benefice și promovează sănătatea cardiovasculară, ba chiar ne ajută să slăbim.

Este foarte sănătos deoarece conține un tip special de grăsimi saturate, respectiv trigliceride cu lanț mediu care sunt metabolizate diferit. Printre acestea, se numără: acidul caprilic, acidul lauric și acidul capric. Acești acizi grași sunt ușor digerabili, au proprietăți antimicrobiene și antifungice și se duc direct la ficat din tractul digestiv unde sunt utilizați ca o sursă imediată de energie sau transformați în așa-numitele ketone care pot trata afecțiuni ale creierului, cum ar fi epilepsia sau boala Alzheimer. Uleiul de cocos presat la rece nu conține colesterol și nici grăsimi nocive de tipul trans, pe care tot medicii și specialiștii în nutriție ne avertizează să le evităm. Pentru toate beneficiile uleiului de cocos, experți în nutriție și chiar medici ne sugerează să consumăm ulei virgin, organic, presat la rece, nehidrogenat.

Uleiul de cocos este benefic pentru sănătate, pentru corpul uman. Iată câteva beneficii: 

• Uleiul de cocos se poate folosi pentru păr și pentru ten. Luminează obrajii, are efect de exfoliant facial. Se poate folosii că și demachiant, luciu de buze, loțiune de prevenire a întinderii pielii în timpul sarcinii, hidratant pentru piele, loțiune pentru fața, tratament pentru picioarele uscate, ulei pentru vârfurile despicate.

• Se poate folosi ca înlocuitor de unt în rețete, de la foaie de tartă până la negrese, sosuri sau sosuri cu curry. Aroma nu este predominantă, poți obține un ușor gust exotic, dar majoritatea rețetelor care folosesc condimente vor acoperi gustul de ulei de cocos.

• Are aport nutritiv. Se poate adăuga uleiul de cocos în smoothie-uri pentru a face nutrienții din fructe și legume mai ușor de asimilat și pentru a echilibra zahărul din sânge.

• Ajută la echilibrarea hormonilor

• Da energie și stimulează metabolismul

• Echilibrează nivelul de zahăr în sânge. Uleiul de cocos se eliberează pe parcursul a mai multor ore în corp, furnizând o sursă de energie solidă care menține nivelul zahărului în sânge. Un număr din 2010 al "Revistei Indiene de Farmacologie" a publicat un studiu pe animale care a descoperit ca o alimentație care include uleiul de cocos duce la un nivel mai bun de toleranța a glucozei, precum și la o scădere a nivelului colesterolului. Cercetătorii au spus ca acest efect se datorează acidului lauric, un MCT, din uleiul de cocos (12). Scapi de fluctuațiile de zahăr în sânge odată ce incluzi aceste grăsimi sănătoase în viață de zi cu zi.

• Stimulează funcția creierului. Studiile arată ca uleiul de cocos are efecte puternice asupra sănătății creierului (13). S-a demonstrat foarte util în tratarea și prevenirea afecțiunii Alzheimer și ajută persoanele obișnuite să se simtă mai alerte și mai atente.

• Vindecă durerile asociate cu răceală. Compușii antivirali din uleiul de cocos ajută la vindecarea mai rapidă a răcelilor și reduce durerile.

• Îmbunătățește imunitatea. Cam jumătate din uleiul de cocos este acid lauric, o substanță care se transformă în monolaurin, o mono gliceridă care poate anihilează virușii înveliți în lipide, bacteriile gram negative și protozoarele. Este un tratament eficient și pentru dureri precum herpes, giardia lamblia, HIV și pojar, pentru a menționa doar câteva.

• Vindecă eficient arsurile

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.