❤ Reducere de -8% la toate produsele de pe site-ul nostru
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

10 uleiuri esentiale recomandate

10 uleiuri esentiale recomandate
     

Uleiurile esentiale au fost folosite de mii de ani in diverse culturi in scopuri medicinale. Astazi uleiurile esentiale sunt folosite pentru aromoterapie, uz casnic, ingrijire personala de frumusete si tratamente de medicina naturala. Cele mai bune uleiuri esentiale sunt determinate de eficienta si familiaritatea lor. 

Particulele din uleiurile esentiale provin din distilarea sau extragerea diferitelor parti ale plantelor, inclusiv florile, frunzele, coaja, radacinile, rasina si coaja. in antichitate, evreii si egiptenii au extras uleiuri esentiale prin inmuierea plantelor in ulei si apoi prin filtrarea uleiului cu punga de in.

Beneficiile uleiurilor esentiale provin din proprietatile antioxidante, antimicrobiene si antiinflamatorii. Popularitatea uleiurilor de vindecare creste rapid in zilele noastre, deoarece actioneaza ca medicamente naturale fara efecte secundare.

In continuare va prezentam 10 dintre cele mai bune uleiuri esentiale.

1. Menta 

Previne racelile şi gripa, este folosit cu succes in inhalaţii şi bai cu abur faciale pentru a curaţa tenul afectat de acnee. Are proprietaţi analgezice, antiseptice, antispasmodice, digestive, expectorante, tonic nervos. Din punct de vedere psihologic ajuta la concentrarea atenţiei.

2. Eucalipt (exista peste 600 specii de eucalipt dintre care cca 20 sunt utilizate pentru producerea uleiurile esenţiale)

Uleiul esenţial de eucalipt este cel mai folosit ulei in tratarea simptomelor de raceala, gripa şi alte boli ale sistemului respirator. Deosebit de util in masarea zonelor tensionate. Are proprietaţi analgezice, bactericide, antinevralgice, expectorante, febrifuge.

3. Rozmarin  

Notele sale de varf proaspete improspateaza şi fortifica fiind deosebit de util in intarirea memoriei, este un tonic excelent pentru pielea capului prevenind apariţia matreţii şi ajutand la creşterea parului. Are proprietaţi analgezice, antiseptice, carminative, digestive, stimulente, tonic general. Şi pe deasupra, in tradiţiile orientale este considerat un simbol al prieteniei şi al iubirii. Lovely.

4. Lavanda 

Dintre cele mai bune uleiuri esentiale, asta este cel mai des folosit şi mai cunoscut ulei esenţial şi considerat de mulţi aromaterapeuţi un panaceu universal. Are proprietaţi analgezice, antidepresive, antiseptice, antivirale, tonic general. Deosebit de eficient in combatera durerilor de cap şi in vindecarea arsurilor.

5. Lamaia

Este folosit in vaporizatoare pentru a impiedica raspandirea infecţiilor, are rezultate foarte bune in masajele anticelulitice. Uleiul de lamaie este inviorator şi stimulator, limpezeşte mintea şi deschide inima. Are proprietaţi antiseptice, antireumatice, astringente, depurative, diuretice.

6. Musetel roman 

S-au obţinut rezultate extraordinare in tratarea problemelor provocate de sindromul premenstrual, faciliteaza relaxarea, combate insomnia şi stresul, reduce tensiunile musculare. Are proprieţaţi antiseptice, antispasmodice, febrifuge, sedative.

7. Arbore de ceai

Este foarte eficient impotriva virusurilor, bacteriilor, ciupercilor; previne apariţia racelilor şi a gripei. Are proprietaţi antiseptice, antivirale, bactericide, ciactrizante, fungicide, stimulante.

8. Vetiver

Uleiul esenţial de vetiver este supranumit „uleiul liniştii”. Are o aroma care aduce cu mirosul pamantului. Vetiverul alunga moliile, este indicat pentru tenul matur, relaxeaza, stabilizeaza.

9. Geranium  

Este unul dintre cele mai utile uleiuri folosite in masajele anticelulitice. Ajuta la cicatrizarea rapida a ranilor şi are rezultate bune in atenuarea durerilor menstruale. Are o aroma oarecum asemanatoare cu aroma de trandafir şi este folosit cu succes fabricarea cosmeticele homemade. Totodata, creeaza o senzaţie de confort şi siguranţa.

10. Ylang-Ylang

Ylang-Ylang inseamna „floarea florilor” in limba malaysiana şi are o aroma exotica. Este folosit pentru tratarea neliniştii, furiei, depresiei. Are proprietaţi antidepresive, antiseptice, puternic afrodisiace, sedative. Are o aroma puternica, dulce iar atunci cand este folosit intr-un ulei de masaj reduce inhibiţiile şi aprinde pasiunea. :)

Indiferent ce tip decideti dintre cele mai bune uleiuri esentiale de pe lista noastra, importanta este rrepararea ei. Procesul exact de producție al uleiului esențial variază în funcție de tipul de plantă din care a fost obținut uleiul. Intrucat distilarea poate dilua sau contamina uleiul esential, reducandu-i eficacitatea si parfumul.

 Uleiurile esențiale pot oferi un miros încântător sau o atmosferă liniștitoare casei tale folosind un difuzor de aromaterapie. 

 

 

Terapii alternative - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.