Sănătatea mintală este importantă în fiecare etapă a vieții, fie ea copilărie, adolescență sau maturitate. Când ne gândim la fericire, satisfacție, liniște sufletească, bucurie, ne referim de fapt la sănătatea mintală.
Mintea noastră are numeroase roluri și de multe ori când o îngreunăm devine agitată, anxioasă, fricoasă și astfel nu mai poate să ducă o sarcină la bun sfârșit deoarece este distrasă de o multitudine de lucruri care, de cele mai multe ori se dovedesc a fi inutile.
Nu există om care să nu aibă parte de coborâșuri pe parcursul vieții lui, iar aceste momente uneori ne pot doborî psihic sau chiar fizic.
În mare parte, o gândire pozitivă și sănătoasă ajută la: creșterea speranței de viață, scăderea depresiei, scăderea nivelului de stres, îmbunătățirea stării fizice si psihice.
Iată câteva sfaturi care s-au dovedit a fi importante pentru păstrarea sănătății mintale :
1. Rămâi conectat cu lumea - Păstrează legătura cu oamenii din viața ta. Acest lucru include ieșirile împreună, sunatul regulat, fie video, fie doar audio sau comunicarea prin mesaje. Dacă ai o problemă, dacă te simți copleșit de o anumită situație comunică cu un prieten sau un membru al familiei. Toți trecem prin momente neplăcute, dar fiecare le simte diferit și fiecare reacționează diferit. Fă-ți timp să vorbești despre sentimentele tale!
2. Practică sportul regulat - Sportul are numeroase beneficii: îmbunătățește starea de spirit, concentrarea, reduce stresul, somnul este mai odihnitor, ajută la păstrarea unei greutăți potrivite, sporește încrederea în sine și în timp crește imunitatea.
3. Dezvoltă-ți cunoștințele - Antrenează-ți creierul, memoria descoperind și învățând lucruri noi. Cine știe? Poate îți găsești o nouă pasiune.
4. Relaxează-te - Folosește-te de hobby-urile tale sau explorează altele noi. Citește o carte bună, vizionează un film interesant, gătește, pictează, fă drumeții în natură. Fă orice ar putea să te binedispună!
5. Dormi suficient - Somnul joacă un rol vital în sănătatea noastră. Felul în care ne simțim pe parcursul unei zile este în strânsă legătură cu calitatea și cantitatea de somn pe care o avem. Privarea de somn poate afecta felul în care gândim, învățăm, reacționăm și ne înțelegem cu cei din jurul nostru.
6. Ai grijă de sănătatea ta – Fă-ți analizele regulat. Încearcă să mănânci sănătos și acordă o importanță majoră igienei personale: spală-te pe mâini, dezinfectează-te, evită contactul cu persoanele bolnave.
7. Ferește-te de informațiile eronate - Evită să crezi toate zvonurile. Încrede-te în informațiile date strict de specialiști.
8. Fii recunoscător și apreciază ce ai - Fă-ți timp în fiecare zi să fi recunoscător pentru familia ta, pentru prietenii tăi, pentru toate lucrurile pe care le ai și totodată conștientizează cât ești de norocos să poți să te trezești în fiecare dimineață. Arătând recunoștință îți aduci aminte de aspectele pozitive din viața ta, acest lucru are un impact mare asupra sănătății minții.
Cu toții trecem prin perioade de încercare, poate am avut de făcut schimbări semnificative în viața noastră din diferite motive, însă acest lucru nu trebuie să ne descurajeze, dimpotrivă trebuie să ne facă mai puternici!
Ar trebui să vedem partea bună în orice situație și să lăsăm deoparte tot ceea ce are un impact negativ asupra gândirii noastre.
Vizitează webshop-ul vitamix.ro unde vei găsi suplimente alimentare ce îți vor reda echilibrul mintal.