Mate cu lapte
220 g Yerba Mate
120 ml lapte aburit
îndulcitori (zahăr, miere)
Preparați ceaiul din 220 g Yerba Mate adăugați îndulcitorul și 120 ml de lapte, decorați cu spumă de lapte.
Mate concentrată cu lapte
120 ml lapte cu ceai mate
120 ml lapte
Siropuri opționale: ciocolată, vanilie, alune, caramel, migdale
Variații: pentru a face mate special adaugă oricare sirop dintre cele enumerate.
Mate cu Mocca
Se prepară cu lapte și se adaugă sirop de ciocolată.
Mate cu Vanilie
Se prepară cu lapte și se adaugă sirop de vanilie.
Următoarea rețetă se poate consuma rece sau caldă.
Mate cu spumă de portocală
2 plicuri de ceai mate cu portocale
1 plic de ceai mate cu mentă
orez cu lapte cu gust de vanilie
Mixtura trebuie să conțină 60% ceai și 40% lapte. Fierbe plicurile de ceaiuri de portocale și mentă 3-5 minute apoi adaugă orezul cu lapte. Adaugă gheață și servește-l.
Mate cu nucă de cocos și apă
1 ceașcă de mate tradițională fiartă
1/2 suc de nucă de cocos
Fierbe ceaiul mate. Adaugă gheață ca să se răcească, apoi adaugă sucul de nucă de cocos și servește-l.
Mate cu ghimbir dulce și picant
1-1/3 ceașcă de mate tradițională fiartă
1/4 ceașcă de ghimbir măcinat
2-2/3 ghimbir refrigerat
cuburi de gheață
Amestecă ghimbirul și ceaiul mate cât timp este fierbinte apoi pune-l în frigider 3 ore. Strecoară ghimbirul și aruncă-l. Servește-l în pahare umplute cu gheață.
Limonadă de mate dulce și limpede
1-1/3 mate tradițională
1 ceașcă de limonadă naturală
gheață
Fierbe ceaiul, adaugă gheață ca să se răcorească și adaugă limonada.
Mate răcoritor cu zmeură și afine dulce acrișor și plin de viață
1 ceașcă de mate fiartă
2 linguri de zahăr
gheață
2 bucăți de zmeură
1/2 ceașcă de suc de afine (dacă nu conține zahăr, adaugă puțin miere)
lămâie
Prepară ceaiul mate, adaugă sucul de afine și amestecă până când mierea se topește în ceai. Adaugă gheața și zmeura. Decorează-l cu lămâie.
Sursa: ceaimate.ro