În cazul în care sunteți fan al ceaiului mate, s-ar putea să vă intereseze și tereré, băutura răcoritoare din ceai mate. În special în zilele caniculare vă puteți răcori și reîmprospăta cu această băutură.
Tereré este originar din Paraguay, dar este cunoscut și în nord-estul Argentinei și în sudul și vestul Braziliei.
Aveți nevoie:
- de un ulcior (un termos sau ceva asemănător)
- apă
- ceai mate
- Calabaza (vas din dovleac)
- Bombilla (pai pentru ceai mate)
Opțional:
- aromă (poate fi lămâie, lime, suc de fructe, ierburi, orice vă place)
- prieteni (nu este necesar însă este recomandat)
Cum se pregătește:
1. se umple ulciorul cu apă și gheață
2. se adaugă aroma aleasă - indiferent că alegeți lămâie, ierburi sau suc de fructe, puteți opta și pentru sirop, orice credeți că ar avea un gust bun - și se amestecă toate împreună
3. se pregătește calabaza cu mate și bombilla
4. se toarnă conținutul ulciorului în calabază și este gata. Savurați-l!