Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cornul secarei - Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cornul secarei

Cornul secarei

Denumire stiintifica: Claviceps purpurea Tulasne

Cornul secarei este sclerotul (starea de repaus) ciupercii Claviceps purpurea care paralizeaza cerealele, in special secara. In perioadele de recoltare a spicelor de secara, sclerotul ajunge la maturitate. El ia forma unui corn de culoare neagra-violeta si capata o consistenta tare. Pe un spic de secara bolnav se dezvolta de obicei 1-4 scleroti. Deci, ciuperca la maturitate se gaseste in forma de corn. mai departe ea nu se dezvolta, ci cade pe pamant unde ierneaza.Cu cat regiunea va fi mai umeda, cu atat vom obtine mai multi scleroti. Cornul de secara este otravitor.

Cornul de secara este folosit de industria chimico-farmaceutica la prepararea unor medicamente cu actiune antihemoragica.

Observatii

Cornul de secara este otravitor. Dupa terminarea lucrului se vor spala bine mainile. Intoxicatiile cu corn de secara se manifesta prin intepaturi in maini, brate si picioare, greata, varsaturi, colici, diaree, mancarime, senzatia de paralizie, pielea devine palida, rece, survin ameteli, auzul slabeste. Pana la sosirea medicului, se va administra intoxicatului ceai rusesc concentrat, sulfat de sodiu, vomitive, se vor pune sticle cu apa calda la maini si picioare, comprese calde pe abdomen.


Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.