☺ HAPPY HOURS
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Remedii naturale.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Rozmarinul - Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Rozmarinul

Rozmarinul

Denumire stiintifica: Rosmarinus officinalis

Rosmarinus officinalis este o plantă perenă, un arbust cu frunze fusiforme şi flori albastre sau liliachii, poate să crească şi până la 90 -150 cm înălţime În condiţii de căldură şi umiditate optimă. Rozmarinul este un arbust care creşte în toată Europa, dar se simte „ca acasă” în zonele de litoral mediteranean.

Rozmarinul are acţiune de purificare, antiseptică, antianemetică, antifebrilă, diuretică (stimulează secreţia renală şi astfel curăţă corpul de deşeuri). Calmează febra musculară, calmează durerile digestive în cazul indigestiilor provocate de stres. Această iarbă îmbunătăţeşte respiraţia, stimulează circulaţia sanguină şi sistemul nervos. Se utilizează din antichitate datorită multiplelor beneficii, când rozmarinul se consuma pentru uşurarea durerilor în colici abdominale, rozmarinul fiind un bun tonic digestiv, favorizând secreţia bilei şi funcţionarea normală a ficatului. Fiind antiseptic si antispasmodic se foloseste cu succes contra infectţiilor gastrointestinale, a flatulentei, colicilor. Are efect în atenuarea durerilor menstruale, în gută, icter, insomnie, în cefalee, pentru calmarea nervilor, la prepararea produselor cosmetice, pentru îngrijirea pielii în calitate de astringent sau toner pentru ten, pentru regenerarea firului de păr. Este şi un antidepresiv bun, iar uleiul de rozmarin ajută la durerile musculare. Prin proprietăţile antiseptice şi tonice este benefic în cazuri de gripă, răceală, tuse, ca şi inhalaţii, candelă, masaj, baie.

Consumul de rozmarin este indicat pentru îmbunătăţirea digestiei, în nevroze, în obezitate, gastrită, colesterolemie, pentru profilaxia aterosclerozei (pentru prevenirea îngroşării şi rigidizării pereţilor vasculari), în astm bronşic, în perioada de convalescenţă – redă energia şi optimismul, în edeme, în palpitaţii ale inimii provocate mai ales de nervozitate, abuz de cafea sau tutun.



Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.