Despre laptele de orez sunt de spus doua lucruri importante: este o bautura de care vegetarienii au nevoie pentru a-si diversifica meniul, dar in acelasi timp este si o bautura pretioasa pentru acei vegetarieni care au intoleranta la soia si nu pot consuma celebrul lapte de soia.
Desi nu ofera aceleasi beneficii nutritionale ca si laptele de soia (ce contine o cantitate insemnata de proteine), laptele de orez este totusi o alegere inteligenta. Iata de ce: este fortificat cu multe vitamine si minerale esentiale pentru o buna sanatate. O singura ceasca de lapte de orez contine 30% din necesarul de calciu si 15% din necesarul de fosfor. Aceste doua minerale sunt importante pentru dezvoltarea si mentinerea oaselor si a dintilor sanatoase.
Tot intr-o ceasca de lapte de orez se mai regasesc si 10% din necesarul de vitamina A si 25% din necesarul de vitamina D si B12, unele dintre cele mai importante pentru vegetarieni. Toate aceste vitamine se regasesc in laptele de orez comercializat, fiind adaugate in timpul procesului de productie.
Prezentare: 1 l