Conține:
Un amestec omogen în proporții variabile din următoarele plante: frunze de pătlagină, frunze de busuioc, cimbrişor, ceai verde, frunze şi flori de păducel, flori de soc, frunze de stevie dulce, recunoscute atât din utilizarea lor tradițională, cât și din literatura de specialitate pentru acțiunea lor emolientă şi de calmare a tusei şi a durerilor de gȃt, de stimulare a imunităţii şi pentru acțiunea lor antiinflamatoare, antivirală și antiinfecţioasă.
Utilizări tradiționale:
Pentru calmarea tusei şi durerilor de gȃt ce ȋnsoţesc stările de gripă şi de răceală. La dozele zilnice recomandate nu se cunosc acțiuni adverse excepție putând face unele persoane alergice la anumite plante din compoziție.
Mod de preparare:
Uz intern – infuzie. Peste 1-2 lingurițe de produs se toarnă 200-250 ml apă clocotită. Vasul se acoperă și se lasă în repaus 10 – 15 minute. După infuzare se strecoară și se poate adăuga o linguriță de suc proaspăt de lamâie.
Mod de administrare:
Intern: se beau până la 3-4 cești de ceai pe zi. Ceaiul are gust dulceag datorită frunzelor de stevie dulce numită și “iarbă de miere” (Stevia rebaudiana) care conțin substanțe dulci permise diabeticilor și obezilor deoarece sunt practic lipsite de aport caloric. După gust, se poate adăuga o linguriţă de miere.
Prezentare: 50 gr.