Contine:
Un amestec omogen in proportii variabile din urmatoarele parti de plante: fructe de armurariu, flori de galbenele, iarba de ventrilica, iarba de roinita, iarba de sunatoare, iarba de coada soricelului, radacina de gentiana, frunze de stevie dulce, recunoscute in literatura de specialitate pentru actiunea lor coleretica, colagoga, trofica asupra celulei hepatice calmanta, si antiseptica asupra tubului digestiv, antispastica, analgezica, emenagoga, carminizanta, reepitelizanta.
Utilizari traditionale:
Adjuvant in tratarea bolilor de ficat, imbunatatirea digestiei.
Mod de preparare:
Uz intern a" infuzie. Peste o linguritasau un pliculet de produs se toarna 250 ml apa clocotita; Vasul se acopera si se lasa in repaus 10 a" 15 minute, agitand din cand in cand. Dupa infuzare se strecoara si se poate adauga o lingurita de suc proaspat de lamaie.
Mod de administrare:
Intern: se beau pana la 1-2 litri de ceai pe zi; Nu se indulceste. Ceaiul are gust dulceag datorita frunzelor de stevie dulce numita si aiarba de mierea (Stevia rebaudiana) care contin substante dulci permise diabeticilor si obezilor deoarece sunt practic lipsite de aport caloric.
Prezentare: 25 plicuri