Conține:
Un amestec omogen în proporții variabile din următoarele plante: fructe de măceş, echinacea, muguri de pin, cimbrişor, flori de soc, frunze de stevie dulce, rădăcini de ginseng siberian, recunoscute atât din utilizarea lor tradițională, cât și din literatura de specialitate pentru acțiunea lor antioxidantă, de stimulare a imunităţii, cȃt şi pentru acțiunea lor antiinflamatoare, antivirală și antiinfecţioasă.
Utilizări tradiționale:
Pentru stimularea sistemului imunitar ȋn vederea prevenirii stărilor de gripă şi răceală. La dozele zilnice recomandate nu se cunosc acțiuni adverse excepție putând face unele persoane alergice la anumite plante din compoziție.
Mod de preparare:
Uz intern – infuzie. Peste 1-2 plicuri se toarnă 200-250 ml apă clocotită. Vasul se acoperă și se lasă în repaus 10 – 15 minute. După infuzare se scot plicurile și se poate adăuga o linguriță de suc proaspăt de lamâie.
Mod de administrare:
Intern: se beau până la 3-4 cești de ceai pe zi. Ceaiul are gust dulceag datorită frunzelor de stevie dulce numită și “iarbă de miere” (Stevia rebaudiana) care conțin substanțe dulci permise diabeticilor și obezilor deoarece sunt practic lipsite de aport caloric. După gust, se poate adăuga o linguriţă de miere.
Prezentare: 25 plicuri