Conține:
Un amestec omogen în proporții variabile din următoarele părți de plante: fructe de măceş, cimbrişor, flori de tei, flori de soc, coada şoricelului, frunze de stevie dulce, recunoscute atât din utilizarea lor tradițională cât și din literatura de specialitate pentru acțiunea lor benefică ȋn stări de răceală şi stări gripale cȃt şi pentru acțiunea lor antiinflamatoare, antivirală și antiinfecţioasă.
Utilizări tradiționale:
Pentru prevenirea şi ameliorarea stărilor de gripă şi răceală. La dozele zilnice recomandate nu se cunosc acțiuni adverse excepție putând face unele persoane alergice la anumite plante din compoziție.
Mod de preparare:
Uz intern – infuzie. Peste 1-2 plicuri se toarnă 200-250 ml apă clocotită. Vasul se acoperă și se lasă în repaus 10 – 15 minute. După infuzare se scot plicurile și se poate adăuga o linguriță de suc proaspăt de lamâie.
Mod de administrare:
Intern: se beau până la 3-4 cești cu ceai pe zi. Ceaiul are gust dulceag datorită frunzelor de stevie dulce numită și “iarbă de miere” (Stevia rebaudiana), care conțin substanțe dulci permise diabeticilor și obezilor deoarece sunt practic lipsite de aport caloric. După gust, se poate adăuga o linguriţă de miere.
Prezentare: 20 plicuri