Dejunul Kollath este un preparat pe baza de grau integral macinat, fructe si seminte, neprelucrat termic, o valoroasa sursa naturala de vitamine (in special vitaminele de tip B) si enzime, asimilabile in intregime. Profesorul Werner Kollath, dietetician si doctor in medicina, a elaborat aceasta metoda de preparare „la rece” a graului integral, macinat, intr-un produs care asigura un aport energetic complex, fiind in acelasi timp usor asimilabil. Pentru aceasta, graul integral macinat este inmuiat pe timpul noptii in apa cat mai pura, de preferat intr-un vas de sticla sau lut.
Ingrediente: grau maruntit, stafide, bucatele de mar deshidratate, alune de padure, seminte de dovleac, seminte de floarea-soarelui, migdale, agrise deshidratate.
Introducerea in dieta zilnica a dejunului Kollath:
- imbunatateste considerabil starea psihica, ne vom simti plini de energie si dinamism;
- armonizeaza greutatea corporala;
- combate constipatia;
- imbunatateste mult eficienta fizica si intelectuala;
- amplifica mult atentia si concentrarea, rezistenta la stres si starea de multumire interioara.
Mod de preparare: pune-ti intr-un vas ceramic graul maruntit, iar in alt vas, amestecul de seminte si fructe, acoperiti produsele cu apa si lasati-le la inmuiat peste noapte (5-7 ore). Inainte de consum, amestecati continutul celor doua vase.
Prezentare: 150 gr.