Profesorul Werner Kollath, dietetician si doctor in medicina, a dezvoltat conceptul de aliment integral. El a realizat o clasificare a alimentelor, in functie de gradul lor de procesare. Alimentele integrale sunt cele care au cea mai ridicata valoare nutritiva si beneficiile cele mai mari asupra sanatatii. Profesorul Kollath a conceput o metoda exceptionala de a face graul digerabil, fara niciun fel de prelucrare. Se pastreaza astfel proprietatile curative ale graului, iar acest mic dejun ofera un aport energetic complex. Graul in forma cruda este greu de digerat. Dr. Kollath a decis sa inmoaie peste noapte graul integral macinat intr-un vas de sticla sau lut. In acest proces se foloseste doar apa si rezulta o pasta semiferma, plina de enzime benefice celulelor. Asa a aparut Dejunul Kollath, o alternativa la alimentele grase, procesate si pline de colesterol pe care le consumam la primele ore ale zilei.
Beneficiile dejunului Kollath:
Ingrediente:
Mod de preparare:
1. Graul maruntit se pune la inmuiat pe durata noptii, la temperatura camerei, intr-un bol de sticla sau lut. Se foloseste doar apa, cat sa acopere cu un deget graul din bol.
2. Intr-un alt vas se pun la inmuiat fructele uscate si semintele din pachet .
3. Se amesteca continutul celor doua boluri inainte de consum. Se pot adauga fructe proaspete, 1- 2 mere si optional fructe de padure, capsune, gutui, merisoare, coacaze, rodii, goji. Se poate adauga scortisoara, miere.
Prezentare: 150 gr.