Cacao este bogată în minerale cum ar fi fier, magneziu, calciu, fosfor, cupru și mangan. Este, de asemenea, o sursă bună de seleniu, potasiu și zinc, oferind organismului carbohidrați, proteine și fibre dietetice. În plus, conținutul de colesterol din cacao este aproape neglijabil. Untul de cacao este un amestec de grăsimi mononesaturate cum ar fi acidul oleic și grăsimi saturate, și anume acidul stearic și acidul palmitic.
Mod de preparare: se pregatesc 250 ml bautura de soia rece ( sau lapte rece cu min.3,5% grasime) Se obtin 3-4 portii la varianta vegana sau 2-3 portii la varianta cu lapte. Pentru a ne asigura ca sunt reci se introduce laptele in frigider iar vasul timp de 30 min in congelator. Pentru prepararea propriu zisa se introduce continutul plicului in vasul racit, se adauga laptele de soia sau laptele rece dupa care se bate cu ajutorul unui mixer timp de5 min., pe treapta cea mai rapida.Se portioneaza si se serveste proaspat sau se poate introduce 1 ora la rece
Ingrediente:
zahăr* din trestie, amidon de porumb*, cacao*, agent de îngroșare Gumă de carruba*, ciocolata neagra (cacao, cel puțin 70%) 5% (masă de cacao*, zahăr din trestie*, unt de cacao*), sare de Himalaia, agenți de îngroșare (gumă guar*, gumă xantan).
*provin din agricultura ecologica
Valori nutritive:
kj: 1584 kcal: 375 grasimi: 3.4g acizi grasi saturati: 2.1g glucide: 78.4g zaharuri: 64.6g fibre: 8.7g proteine: 3.3g sare: 0.47g* - doza zilnica recomandata