Brand: Fares
Categorie: Ceaiuri medicinale compuse |
Poti returna acest produs in termen de 14 zile in ambalajul original! |
Digestiv Ceai dz
Tonic aperitiv;
Susţine secreţia sucurilor digestive contribuind la realizarea unei digestii bune;
Ajută la eliminarea gazelor intestinale şi la reducerea balonării;
Contribuie la optimizarea contracţiilor musculaturii netede la nivelul tractului intestinal;
Ajută la echilibrarea florei intestinale;
Contribuie la reducerea disconfortului digestiv.
BENEFICII:
Pentru o digestie optimă. Datorită conținutului de plante medicinale, ceaiul D stimulează secrețiile digestive, favorizând buna digestie a alimentelor consumate.
Elimină disconfortul gastrointestinal. Mușețelul și coada-șoricelului au proprietăți antiinflamatoare și cicatrizante. Totodată, mușețelul, alături de anason, calmează durerile digestive.
Rețetă originală a farmacistului Andrei Farago folosită din anii ’30.
Ingrediente:
Flori de muşeţel (Chamomillae flos), fructe de anason (Anisi fructus), fructe de fenicul (Foeniculi fructus), coada şoricelului (Millefolii herba).
Mod de administrare:
Se beau 3-4 căni cu ceai pe zi cu o jumătate de oră înainte de masă.
Durata unei cure obişnuite este de 6-8 săptămâni.
Preparare:
Peste 1-2 linguriţe de amestec de plante se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Atenţionări:
Nu se indică administrarea la sugari și în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcină şi alăptare:
Nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
Efecte secundare şi interacţiuni:
La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilități cu medicamentele și nici efecte secundare.
Asocieri recomandate:
Ceaiul D – Digestiv D41 plic se poate asocia cu capsule Digestie uşoară-D57 sau cu bitter Herba Dacica-D94.
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă:
Dacă aveţi probleme cu digestia vă recomandăm să reduceţi cât mai mult posibil consumul cărnii grase (inclusiv peşte, mezeluri, cârnaţi), a brânzeturilor grase, a prăjelilor, a băuturilor carbogazoase. Încercați să nu amestecați mai mult de două feluri de mâncare și renunţati la desert. Puteţi însă să consumaţi fructe sau dulciuri după ce digestia mesei anterioare s-a încheiat, ca o gustare de sine stătătoare. Alegeţi legumele cu celuloză fină (roşii, ardei, vinete, morcovi, fasole verde, dovlecei, salată verde) – consumate crude sau preparate (evitându-se fasolea, varza, mazărea), fructele fără coajă, coapte sau preparate termic, carne slabă, brânză slabă, uleiuri vegetale presate la rece, condimente uşoare aromate (pătrunjel, mărar, leuştean, tarhon), supe de legume, paste făinoase, pâine veche de o zi.
A se pastra la loc uscat si la temperatura mediului ambient
Prezentare: 50 gr.