Brand: Paleolit
Categorii: Paine, faina si mixuri , Paine, faina si mixuri fara gluten |
Poti returna acest produs in termen de 14 zile in ambalajul original! |
Arorutul se foloseste de mult timp pentru prepararea invelisului transparent, dulce, lucios a tartelor de fructe sau sucuri transparente preparate in China. Capacitatea de compresie uimitoare (necesita aproximativ jumatate din cantitatea de faina), si din cauza transparentei produsului finit, acesta poate fi agent de ingrosare perfect pentru sosurile fructelor de mare si carne de pasare.
Planta (Maranta arundinacea) este originara din padurile tropicale americane, din substraturi. Este utilizata si ca planta ornamentala, dar este mai mult cunoscuta din cauza fainii extrase din radacinile masive, cu continut ridicat de amidon. Deja era cunoscuta si utilizata pe scara larga de mayasi. Continut caloric relativ scazut (357 de calorii in 100g faina), in plus fata de necesarul zilnic de fibre, acopera aproape 15%, foarte usor de digerat, deci in mesele de regim poate juca un rol important. Marele avantaj al sau este ca e fara gluten, astfel si cei cu sensibilitate la gluten o pot consuma. Continut de calciu considerabil (4% din necesarul zilnic) si continut de mangan (23% din necesitatile de zi cu zi), dar cantitati mici de fier si magneziu.
Ca amidon are mai multe avantaje. Efectul de amidon este eficient la temperaturi mai scazute.
Ingrosarea de sosuri: se dizolva 2-3 lingurite intr-o cana, cu putina apa rece. Mancarea o dati la o parte in farfurie, inclinati vasul un pic sa se adune lichidul, apoi se amesteca in compozitia de arorut sau de apa. Se amesteca pe foc mediu pana se ingroasa un pic, se agita si se strecoara in produsele alimentare pentru a se amesteca, cu sosul si se serveste.
Prezentare: 500 gr.