Brand: Solaris
Categorie: Paine, faina si mixuri |
Poti returna acest produs in termen de 14 zile in ambalajul original! |
Faina macinata pe o moara traditionala cu pietre. Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade. Hrisca este o cereala cu popularitate crescuta in Ucraina, Rusia, Bucovina.
Cu toate ca este unanim considerata cereala hrisca este de fapt o samanta, bogata in flavonoid-gligozidul cunoscut ca rutina. Acesta intareste si tonifiaza peretii celor mai mici vase de sange, capilarele, facand hrisca utila in caz de degeraturi si pentru fragilitatea capilarelor. De asemnea, terapeutii naturisti o recomanda pentru tratamentul venelor varicoase. Rutina este un ajutor excelent in tratamentul tensiunii arteriale mari si pentru intarirea arterelor.
Faina de hrisca face clatitele delicioase si hranitoare si este folosita intens in bucataria orientala. Insa, pentru un gust deosebit combinat cu substante nutritive nimic nu intrece clatitele traditionale rusesti cunoscute sub numele de blini, delicioase mai ales alaturi de un ceai de lamaie.
Compozitie:
Principalii constituenti cunoscuri : proteine ( acizi aminatu pretiosi – histidina, arginina, lizina, cistina, triptofan) ; materii amilacee; materii grase; vitamina P; rutina, saruri minerale – (mai mult decat in grau), fosfor , magneziu
Proprietati:
Produsul poate contine gluten. Produs intr-o unitate care ambaleaza si proceseaza faina dincereale, mustar, soia, nuci , alune, seminte susan, telina
Mod de preparare:
Ca adaos in supe, ciorbe, sosuri, chiftele, mancaruri, creme desert, imbunatatindu-le gustul si valoarea nutritiva.
Turte de hrisca:
Ingrediente: 200g faina hrisca, apa
Se amesteca faina cu apa si sare pana devine un terci subtire. Se acopera si se lasa 2 ore apoi se framanta bine aluatul rezultat, si se formeaza turte care se coc pe o tabla incinsa sau la cuptor. Se pot face aceleasi turte si in combinatie cu faina de grau, mei, orz, ovaz, orez.
Apa de hrisca:
Ingrediente: 100g hrisca, 300ml apa de izvor sau apa minerala plata
Se lasa la macerat faina de hrisca 6-8 ore in apa respectiva. Se consuma pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inaintea mesei. Combate oboseala si stresul, este laxativ, regenereaza, da prospetime si stralucire tenului.
Prezentare: 500 gr.
Excelent produs! Recomand! Raspunde
Are un gust foarte plăcut, am pus în chiftele de post, pentru un gust deosebit! Raspunde