Descriere Faina Integrala De Orez 500gr Longevita
Actiuni:
Antidiuretic, analeptic, antiinflamator, antiscorbutic, astringent, carminativ, emolient, dietetic, hipotensor, regenarator, energizant, nutritiv.
Indicatii:
Inflamatii cutanate, eczeme, hipertensiune arteriala, diaree, afte bucale, enterita, afectiuni renale, uremie, meteorism, angina, anorexie, cancer, obezitate, rahitism, anemie, crestere, convalescenta, stres, îngrijirea tenului si a pielii.
RETETE:
CREMA DE OREZ - Doua linguri cu faina se amesteca cu patru lingurite cu ulei de susan, masline sau floarea soarelui presat la rece. Se adauga apa si se lasa la foc mic. Se poate consuma atât dulce, cu nuca, stafide, coaja de lamâie, cât si sarat, condimentat cu ghimbir, sofran etc.
BUDINCA CU FRUCTE - Se amesteca 100 g faina de orez cu o jumatate de kilogram de fructe de sezon (mere, struguri, piersici, prune etc.) taiate marunt sau rase. Se adauga scortisoara, coaja de lamâie, miere sau zahar invertit, 50 g unt sau ulei. Se pune toata compozitia într-o forma tapetata cu faina de orez, se unge cu ulei sau unt si se baga în cuptorul cald, la foc potrivit, pentru 40-50 de minute.
GALUSTE DIN OREZ - Doua linguri cu faina de orez se combina cu o lingura cu cremogen de porumb sau faina de grâu, doua linguri cu ulei si apa pâna devine un aluat consistent din care, cu mâna umeda se formeaza galustele care se toarna în apa fiarta. Dupa primul clocot se toarna un pic de apa rece apoi se lasa sa fiarba la foc mic cinci minute.
LIPIE DE OREZ - O cana de faina de orez se pune la înmuiat în doua cani cu apa timp de 2-3 ore. Se sareaza, se framânta bine si se pune într-o tava unsa cu ulei. Se da la foc potrivit. Se poate combina si cu faina altor cereale (grâu, mei, hrisca, orz, ovaz si chiar soia).
TERCI DE OREZ - Faina de orez, 2 galbenusuri de ou, ulei,zeama de lamaie, marar , patrunjel. Se face un amestec din faina de orez. Dupa ce se ia de pe foc , se adauga 2 galbenusuri crude, iar dupa ce se mai raceste putin se freaca la mixer, adaugand cate putin ulei si zeama de lamiae, pana creste ca o spuma. In final se adauga marar si patrunjel.
Prezentare: 500 gr.