Brand: Solaris
Categorie: Paine, faina si mixuri |
Poti returna acest produs in termen de 14 zile in ambalajul original! |
Regiunea de origine a orzului este Orientul Apropiat, ca si zona balcanica de est. Marturiile istorice cele mai vechi despre orz dateaza din anii 10 500 i.e.n. Incepînd cu anii 8.000 i.Hr. in Egiptul Antic orzul apare ca orz salbatic (Hordeum vulgare), iar de prin anii 7.000 i.e.n. se face o cultivare selectiva a orzului in acelasi Egipt antic. De prin anii 5.000 (i.e.n.) se cultiva orzul si în Europa centrala (sursa: Wikipedia). Faina de orz este macinata pe o moara traditionala cu pietre. Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade.
Contine 7 aminoacizi esentiali si vitamina B3. Este bogata in fibre, dar lipsita de zaharurile pe care le gasim in faina alba de grau.
Orzul este satios, benefic pentru digestie si confera energie pentru o zi solicitanta. In compozitie figureaza si ocotrienolul, un antioxidant care actioneaza asupra nivelului colesterolului si ajuta la restaurarea sanatatii sistemului cardiovascular. Dupa o masa care include orz, nivelul zaharului din sange nu inregistreaza o crestere. Previne aparitia de cheaguri.
Recomandam faina de orz in stari de hipercolesterolomie si pentru sanatatea sistemului vascular. Este benefica pentru stomac si colon si confera un tonus bun celui care o consuma.
Mod de folosire:
Prezentare: 500 gr.