Planta provine din Asia, fiind raspandita in Europa de mongoli si turci.
Contine:
Hrisca este o planta bogata in proteine, carbohidrati, fibre, vitaminele: B1, B2, E, minerale: magneziu, cupru, zinc, fosfor, aminoacizi esentiali: triptofan
Recomandare:
Hrisca are un rol important in mentinerea nivelului scazut de glucoza, ceea ce ar reprezenta nu numai o alternativa alimentara, dar si un remediu pentru persoanele cu nivel ridicat al glicemiei.
Este recomandata pentru cei care sufera de afectiuni cardio-vasculare si hipertensiune arteriala.
Cum se consuma:
Hrisca poate fi considerata un aliment medicament, de aceea este folosita ca aliment de baza, in diferite diete, in regimul Oshawa si in cazul bolii celiace. Poate fi preparata la fel ca orezul cu legume, doar ca timpul de fierbere e mult mai scurt. Se prepara din hrisca si droburi, diferite sortimente de paine, preparate dulci de tip budinci si produse de patiserie.
Produs intr-o unitate care ambaleaza si proceseaza faina dincereale, mustar, soia, nuci , alune, seminte susan, telina
Atentie! Fierbe foarte repede deci se adauga aproape la sfrasit.
Mancare de hrisca:
Ingrediente: 1 ceapa, 1 morcov, zeama de lamaie, verdeata, condimente (boia iute, cimbru).
Se fierb morcovul si ceapa taiate marunt timp de 20 minute, apoi se adauga hrisca si se mai fierb 10-15minute. Se adauga zeama de lamaie, verdeata si condimentele.
Salata de hrisca:
Ingrediente: 100g hrisca, 100g ciuperci proaspete, o ceapa, zeama de lamaie, 2-3 rosii, condimente.
Hrisca inmuiata timp de 2-3 ore si scursa se combina cu ciupercile proaspete, ceapa, zeama de lamaie si rosiile. Se condimenteaza si se serveste dupa 10 minute. Ciupercile se pot inlocui cu masline, boabe de fasole sau soia, pasta de fasole fiarta, etc.
Prezentare: 500 gr.