Lăptişorul de matcă funcţionează ca supliment natural nutritiv, stimulent biologic cu acţiune energizantă, reface celula nervoasă, reduce colesterolul, conferă energie fizică şi intelectuală, stimulează în mod armonios sistemul nervos, circulaţia sanguină, conferă organismului echilibru psiho-fizic şi rezistenţă la efort. Ajută la refacerea organismului după intervenţii chirurgicale şi tratamente agresive, menopauză, oboseală cronică, surmenaj, astenie, lipsa poftei de mâncare, randament psihic şi intelectual scăzut, anemii, anorexii.
Conţine şi un număr de 17 aminoacizii – substanţe indispensabile în sinteza proteinelor. Din numărul total de aminoacizi, 8 au fost identificaţi ca fiind esenţiali deoarece nu pot fi sintetizaţi de organismul uman şi trebuie asimilaţi zilnic din alimentaţie. În lăptişorul de matcă se găsesc 7 aminoacizi esenţiali: lizina, valina, leucina, izoleucina, metionina, fenilalanina şi treonina.
Pe lângă acestea, lăptişorul de matcă conţine şi un număr ridicat de săruri minerale: Potasiu, Calciu, Fier, Siliciu, Magneziu, Fosfor, dintre care Potasiul se găseşte în concentraţia cea mai mare , glucide şi enzime.
Compoziția lăptișorului de matcă
Administrarea lăptișorului de matcă
Se recomandă consumul în cure de 6 săptămâni pentru beneficii maxime.
Se administrează sublingual până la dizolvare totală, dimineața, cu 20 - 30 minute înainte de masă.
Copii - 0,5 g/zi
Adulți - 1-2 g/zi
Se foloseste si ca ingredient în prepararea tratamentelor cosmetice pentru ten sau pentru păr.
Lăptişorul de matcă pur ECO este recomandat copiilor peste 12 luni.
Mod de păstrare a lăptișorului de matcă:
A se păstra la frigider, la temperaturi cuprinse între 2ºC și 6ºC.
Prezentare: 25 gr.