Meiul (Panicum miliaceum) este o planta erbacee din familia gramineelor, cu inflorescenta ramificata si cu flori albe-galbui, folosita ca nutret pentru vite. Vitamine (B1, B2, B3, B6, B8, E) si minerale (K, Mg, Fe, Cu, Zn). Fara aditivi si conservanti.
Nu se cunoaște exact strămoșul sălbatic al meiului și nici locul unde a fost cultivat pentru prima dată, dar a apărut ca plantă de cultură în Transcaucazia și China acum 7000 de ani, posibil fiind domesticit independent în mai multe regiuni.
Rezistent la secetă, meiul are o perioadă de vegetație cuprinsă între 60-90 de zile(în funcție de soi și zona de cultură).
Este cultivat încă extensiv în India, Rusia, Orientul Mijlociu, Turcia și România.
Este de asemenea vândut pe post de aliment dietetic și, datorită lipsei sale de gluten, poate fi inclus în dieta persoanelor care nu pot tolera grâul. Are foarte mult fier (Fe) ceea ce il recomada cu precadere in dietele copiilor si femeilor insarcinate.
Prezentare: 500 gr.