Brand: Mieland
Categorie: Miere Manuka |
Adauga in cos pentru livrare gratuita! |
Poti returna acest produs in termen de 14 zile in ambalajul original! |
MIERE DE MANUKA AUTENTICA DIN NOUA ZEELANDA -
MIERE AURIBEE
Cel mai pur gust al Noii Zeelande
CE ESTE MIEREA DE MANUKA?
Mierea de manuka este mierea creata din extrasul florilor de Manuka. Manuka face parte din familia Tea Tree si este nativa Noii Zeelande. Se regaseste in salbaticie, in zonele necultivate. Lemnul si florile sale au fost folosite de oamenii Maori timp de sute de ani, datorita proprietatilor vindecatoare.
Mierea de Manuka este extrem de apreciata in toate colturile lumii.
Este folosita in cele mai luxoase restaurante, este adorat de celebritati si este chiar ingredientul cheie in cele mai calitative produse cosmetice, destinate ingrijirii tenului.
Dar ce anume o face atat de diferita de celelalte tipuri de miere?
Raspunsul este Metilglioxalul. Metilglioxalul este ceea ce ii ofera mierii Manuka proprietatile antibacteriene. Acesta se regaseste si in alte tipuri de miere, dar in cantitati mult mai mici.
Concentratia metilglioxalului din mierea Manuka, ii determina actiunile de rating. MG si MGO sunt prescurtarile metilglioxalului. Acestea ajuta in masurarea cantitatii in miligrame al metilglioxalului, in fiecare kg de miere.
Mierea de Manuka produsa si impachetata in Noua Zeelanda, va fi intotdeauna evaluata in functie de concentratia de MGO (MG).
DATE TEHNICE DESPRE MIEREA DE MANUKA
Aspect: Lichid vascos, cremos sau cristalizat.
Caracteristici
Parfum: Placut, aroma caracteristica. Nu are mirosuri straine.
Gust: Placut, dulce, aroma puternica, caracterizat „pamantiu, uleios, erbacee” si „floral, bogat si complex”.
Depozitare: A se depozita in locuri reci, uscate si a se pastra intotdeauna acoperit. Temperatura recomandata pentru depozitarea mierii de manuka este 18-24 grade Celsius.
Informatii Nutritionale
Energie | 1320kJ |
Proteine | 0.4g |
Grasimi | 0g |
Saturate | 0g |
Carbohidrate | 80g |
Zahar* | 78g |
Sodiu | 12mg |
*Zahar natural regasit in miere
Compozitie
Umiditate | 15-19%w.w.b. |
Fructoza | 37.9% |
Glucoza | 29.7% |
Sucroza | 0.5% |
Nitrogen | 0.05-0.38% |
Cenusa | 0.04-0.2% |
pH | 3.3-5.6 |
Acid | 0.57% |
Acizi liberi | 9-40-echiv./kg |
Substante solide insolubile | <0.1% |
Enzime | Invertaza, diastaza, glucoza oxidaza, acid fosfatat. |
Vitamine | Urme de: B6, C, acid folic, acid pantotenic, niacina, riboflavina.tiamina. |
Minerale | Urme de: potasiu, calciu, magneziu, fier, seleniu, sodiu, silicon, siliciu, mangan, sulf, fosfor, aluminiu, zinc, cupru. |
PUTERILE VINDECATOARE ALE MIERII DE MANUKA
Conform celor mai recente cercetari, studiate de Dr. Dee Carter din cadrul Universitatii din Sidney „Mierea de Manuka ucide mai multe bacterii decat orice alt antibiotic.”
Printre proprietatile biologice ale mierii de Manuka se enumara cele de antioxidant, antiinflamator, antibacterial, antiviral, antibiotic, vindecarea ranilor si imuno-stimulator.
Mierea de Manuka ucide super-bacteriile
Dr Dee Carter din Universitatea din Sidney a mentionat faptul ca antibioticele, pe langa efectul scurt, si bacteriile pe care le ataca pot deveni imune in cel mai scurt timp, devenind inutile si nefolositoare.
In raportul publicat in Jurnalul Clinical Microbiologic si Boli Infectioase European, s-a declarat faptul ca Mierea de Manuka a ucis aproape orice bacterie si patogen pe care a fost testat. In comparatie cu antibioticele valabile astazi pe piata, nici una din bacteriile testate, nu a reusit sa supravietuiasca tratamentului cu miere.
Conform Dr. Carter, datorita anumitor componente, precum metilgloxalul, prezente in mierea de Manuka, acesta cauzeaza esecuri multiple in sistemul bacteriilor, ucigandu-le chiar inainte de a se adapta si a-si dezvolta sistemul imunitar.
Ce poate face mierea de Manuka pentru tine?
Mierea de Manuka are proprietati biologice de antioxidant, antiinflamator, antibacterial, antiviral, antibiotic, vindecarea ranilor si imuno-stimulator. Totusi, ceea ce separa mierea de Manuka de alte tipuri de miere, este puterea proprietatilor antibacteriene, care pot ucide chiar si super bacteriile, precum MRSA, rezistent la meticilina.
Conform unei studii, publicate in Jurnalul Peer J., ranile cronice au devenit o problema globala majora, datorita rezistentei dezvoltate de populiatie la antibiotice. Este nevoie urgent de un agent topical nou si eficient, iar mierea de Manuka si-a dovedit potentialul in acest sens.
In acest studiu, cercetatorii au studiat mierea de Manuka in special ca si un tratament alternativ pentru rani, datorita proprietatilor antibacteriene si inabilitatea bacteriilor de a-si dezvolta o imunitate impotriva acestuia. Acest studiu indica faptul ca aceasta miere previne dezvoltarea biofilmurilor si le elimina pe cele existente. De asemenea, s-a demonstrat faptul ca mierea de Manuka poate ucide orice biofilm MRSA intr-o rana cronica. Astfel mierea de Manuka este recomandat ca si un tratament topical eficient pentru infectiile ranilor cronice.
EVALUARE DIFERITA, ACEEASI CALITATE
Pentru a identifica puterea mierii de Manuka, trebuie sa observam doua elemente: „UMF” si „MGO”.
UMF (Unique Manuka Factor) este un registru international, detinut de AMHA, care poate fi folosit doar de membrii licentiati. UMF masoara prezenta non-preoxidului din miere.
MGO se refera la nivelul metilgoxalului in miere, un component natural, regasit in polenul florilor Manuka. Cu cat este mai mare acest element, cu atat este mai puternic nivelul antibacterial din miere. Acest ingredient a fost descoperit de Profesorul Thomas Henle.
UMF si MGO masoara puterea mierii de Manuka.
Auribee utilizeaza forma MGO pentru masurare, de la MG100+ pana la MG1000+
VARIETATE CERTIFICATA A MIERII DE MANUKA AURIBEE
Actiunile MGO certificate: 100+, 200+, 300+, 400+, 500+, 600+, 700+, 800+, 1000+
Mierea de Manuka este foarte apreciata in lume, datorita proprietatilor antibacteriale. Activitatea antibacteriala a mierii de Manuka depinde de continutul de MGO. Cu cat este mai mare continutul de metilglioxal, cu atat sunt mai potente si proprietatile antibacteriene.
Mierea de Manuka Auribee este testata de un laborator calificat, respectiv este nominalizata conform concentratiei de metilglioxal regasit in compozitie.
Administrare:
MG se refera la nivelul metilglioxalului in miere, un component natural, regasit in polenul florilor Manuka. Cu cat este mai mare acest element, cu atat este mai puternic nivelul antibacterial din miere.
Uz intern: 2 lingurite pe zi, timp de cel putin 30 de zile, cu urmarirea unui regim alimentar echilibrat. Mierea de manuka se consuma cu 30 minute inainte de mesele principale ale zilei.
Prezentare: 250 gr.