Orezul rosu are un gust bun, asemanator cu cel al nucii si o textura usor elastica, aceasta caracteristica facandu-l usor de mestecat. Orezul rosu este o combinatie dintre orezul salbatic si cel de cultura. Are importante proprietati nutritive si antioxidante.
Orezul rosu se deosebeste de celelalte tipuri de orez prin cantitatea de vitamina E si antioxidantii naturali continuti. Orezul rosu contine vitamina B6, este o sursa excelenta de magneziu, fier, mangan, zinc, minerale ce intaresc sistemul imunitar si feresc organismul de actiunea radicalilor liberi.
De asemenea orezul rosu este important datorita fibrelor si a carbohidratilor complecsi ce regleaza nivelul de zahar din sange, reduc colesterolul rau, mentin sanatatea vaselor de sange, previn bolile cardiovasculare.
Spre deosebire de alte tipuri de orez, in orezul rosu se gasesc lignani, un grup de compusi chimici cu rol esential in toate procesele oragnismului uman. Acest grup de lignani previne aparitia cancerului, regleaza nivelul hormonal, ajuta la intarirea sistemului imunitar, alaturi de antioxidanti.
Ingrediente: orez roșu din culturi certificate ecologic.
Poate conține urme de cereale (gluten), soia, nuci (alune, arahide, migdale, etc.) sau semințe de susan din procesul de prelucrare.
Prezentare: 200 gr.