Brand: Deco Italia |
Poti returna acest produs in termen de 14 zile in ambalajul original! |
Principalul element valoros al maceselor este acidul ascorbic, adica vitamina C. Macesele mai contin– dupa cum tradeaza si culoarea lor rosie – cantitati importante de carotenoizi, precursori ai vitaminei A. Lista vitaminelor continute in macese continua cu vitaminele B1, B2, PP si K. Paleta de ingrediente bioactive din macese este completata de substante glucidice, pectine, taninuri, acizi organici, terpenoide, glicozide ale beta-sitosterolului si altele.
Actiune:
Datorita continutului mare de vitamine, macesul este un excelent vitaminizant natural. Vitamina C conditioneaza buna functionare a tuturor celulelor, ea jucand un rol esential in procesele metabolice fundamentale, si anume in reactiile de oxido-reducere si in respiratia celulara.
De asemenea, macesele cresc rezistenta capilarelor sanguine, care devin astfel mai putin fragile. In plus, unii autori ii mentioneaza proprietatile astringente, antidiareice, diuretice, precum si faptul ca stimuleaza pofta de mancare si digestia.
Indicatii terapeutice:
Preparatele farmaceutice sau alimentare din macese sunt indicate in prevenirea si tratarea racelilor, a gripei, la bolnavii cu hipovitaminoza, precum si la cei aflati in convalescenta, ca tonic si stimulent general. Unii autori le recomanda si in afectiunile vasculare pentru mentinerea elasticitatii capilarelor sanguine.
Prezentare: 200 gr.