Brand: springmarkt
Categorii: Seminte, nuci, Condimente |
Semintele de pin sunt cel mai adesea asociate cu regiunea Mediteraneana unde sunt un ingredient culinar important de mii de ani. Ele se pot consuma si crude, dar cel mai adesea sunt prajite, sau fripte usor inainte de a fi utilizate
Semintele de pin se mananca in Europa inca din Paleolitic. Romanii le consumau conservate in miere, le foloseau la prepararea carnatilor si a dulciurilor.
Sunt bogate in fibre alimentare, vitamina B1 si proteine (100 g seminte de pin contine 31 g proteine).
In Italia semintele de pin sunt considerate un component important al sosului pesto si sunt folosite ca decor pentru fusecuri aœpignolia, preparate din faina de migdale.
Ele se pot consuma si crude, dar cel mai adesea sunt prajite, sau fripte usor inainte de a fi utilizate.
Prajirea se executa la foc mic-mediu, fara ulei, timp de cateva zeci de secunde. Cand semintele incep sa se rumeneasca, se iau de pe foc. O ardere prea puternica face ca gustul sa devina amar, iar aroma capata un iz de ars, neplacut.
Exista si o cafea, numita piñón (denumirea spaniola pentru seminte de pin), o specialitate din statul american New Mexico, preparata din seminte de pin prajite si care au o aroma puternica, de nuca.
Incearca o reteta minunata cu seminte de pin:
Prezentare: 50 gr.
Ingrediente | Cantitate | |
---|---|---|
Seminte de pin | 50.00 | gr |