Tagliatelle Cu Busuioc, Bio, 250 gr, Petrasbio
Faina este obtinuta numai din propriile cerealele ecologice cultivate la ferma din Jamu Mare, jud. Timis. Moara este mica, avand o productivitate redusa, asta reprezentand un avantaj, deoarece faina produsa este de calitate superioara si permanent controlata.
Graul dur este o varietate a graului folosita in special pentru prepararea de paste. Faina de grau dur este mai grisata si este de culoare chihlimbarului, intensitatea culorii depinzand de varietatea si conditiile de cultivare. Aluatul din grau dur este caracterizat printr-un grad mediu de flexibilitate si fermitate ridicata (din cauza prezentei glutenului), fiind astfel perfect pentru producerea de paste, in asa fel incat legea italiana 580 din 1967 stipuleaza ca pastele uscate trebuie fabricate numai cu faina din grau dur.
Ingrediente:
Faina de grau dur, busuioc 2% (ingredientele au fost obtinute in conformitate cu regulile productiei ecologice)
Pastele noastre fainoase sunt artizanale, laminate* si uscate la 43 de grade.
* in procesul de laminare aluatul se preseaza mult mai putin decat la procedeul de presare ( extrudare ) al pastelor comune, prin aceasta o mare parte din albumina din aluat ajungand la suprafata pastelor. La fierbere porii se vor inchide si pastele vor ramane mai stabile si mai consistente, avand un gust mai bun si fiind “al dente”.
** In productia industriala pastele se usuca in 3 pana la 4 ore la temperaturi de pana la 130 de grade. In manufactura noastra uscarea dureaza pana la 2 zile, astfel incat substantele nutritive raman nemodificate, fapt care imbunatateste gustul.
Prezentare: 250 gr.